Η OnePlus ανακοίνωσε το πρώτο της tablet, το πληκτρολόγιο Keyboard 81 Pro και την smart TV 65 Q2 Pro (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
Η OnePlus ανακοίνωσε το πρώτο της tablet, το πληκτρολόγιο Keyboard 81 Pro και την smart TV 65 Q2 Pro (vids)
Καταφθάνουν τους επόμενους μήνες, αρχικά στην αγορά της Ινδίας.

H OnePlus έκανε μια σειρά από ανακοινώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για την έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

Αρχικά, ανακοίνωσε το πρώτο της tablet που θα κυκλοφορήσει με την ονομασία OnePlus Pad. Στο εσωτερικό του βρίσκουμε το Dimensity 9000 chipset, 8GB RAM και αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 στα 128GB.

To design του είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό και φέρει οθόνη με την περίεργη αναλογία πλευρών 7:5 με διαγώνιο 11.61 ιντσών. Η ανάλυση του IPS LCD panel θα είναι 2800x2000 pixels και θα υποστηρίζει variable refresh rate στα έως και 144Hz.

Στο πίσω μέρος συναντάμε μια κάμερα 13MP με δυνατότητα εγγραφής 4Κ video, ενώ στο μπροστινό τμήμα μια κάμερα 8MP 1080p για selfies και βιντεοκλήσεις. Τα τέσσερα ηχεία του OnePlus Tab υποστηρίζουν Dolby Vision και η μπαταρία των 9510mAh μπορεί να προσφέρει λειτουργία για σχεδόν 14,5 ώρες streaming.

Οι προ-παραγγελίες του αναμένεται να ξεκινήσουν για Ευρώπη, Ινδία και Βόρεια Αμερική τον Απρίλιο.

Παράλληλα, η εταιρεία επιβεβαίωσε τις φήμες για ένα νέο μηχανικό πληκτρολόγιο και μία τηλεόραση που έρχονται αρχικά στην αγορά της Ινδίας μέσα στη χρονιά. Το OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Keychron και φέρει ενσωματωμένο RGB.

Συνδέεται μέσω Bluetooth 5.1 και USB-C καλωδίου, έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία 4000mAH και υποστηρίζει δύο διαφορετικούς τύπους switches. Αναμένεται να βγει στην αγορά τον Απρίλιο σε τιμή που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Σε ό,τι αφορά την τηλεόραση, η OnePlus TV 65 Q2 Pro θα πωλείται σε διαγώνιο 55 και 65 ιντσών, θα έχει 4Κ panel QLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, ενώ θα υποστηρίζει και HDR. Θα έχει ενσωματωμένο ένα soundbar 70W που εξομοιώνει ήχο 2.1 με woofer 30W.

Το ηχείο δε είναι πιστοποιημένο για Dolby Atmos και ρυθμισμένο από την Dynaudio. «Τρέχει» Google TV με Android 11 και από πάνω έχει περασμένη την πλατφόρμα OxygenPlay 2.0. Αναμένεται να βγει στην αγορά στις 10 Μαρτίου.