Δύναμη ψυχής: Η 13χρονη Εύα Καλπίδη θα αναρριχηθεί στο όρος Kosciuszko

Newsroom
Ένα 13χρονο κορίτσι στο οποίο είπαν ότι δεν θα περπατήσει ή δεν θα μιλήσει ποτέ μετά από ένα καταστροφικό εγκεφαλικό επεισόδιο σε βρεφική ηλικία θα ανέβει τώρα στο ψηλότερο βουνό της Αυστραλίας.

Ένα 13χρονο κορίτσι στο οποίο είπαν ότι δεν θα περπατήσει ή δεν θα μιλήσει ποτέ, θα ανέβει αυτή την εβδομάδα στο ψηλότερο βουνό της Αυστραλίας.

Η Εύα Καλπίδη υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο σε ηλικία μόλις 10 ημερών. Οι γονείς της ενημερώθηκαν από μερικούς από τους κορυφαίους γιατρούς της χώρας ότι η κόρη τους δεν θα περπατήσει ή θα μιλήσει ποτέ.

«Ήταν τόσο απροσδόκητο και προφανώς απίστευτα ανησυχητικό», δήλωσε η μαμά Stacey. «Το σκέφτομαι ακόμα και τώρα και δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω», συμπλήρωσε.

Η διάγνωση και η βλάβη που προκλήθηκε στο μικροσκοπικό σώμα της Εύας ήταν καταστροφική, αλλά όταν είδε τον μικρότερο αδελφό της να κάνει τα πρώτα του βήματα σε ηλικία 18 μηνών, ήταν αποφασισμένη να κάνει το ίδιο.

«Ο αδελφός της σηκώθηκε και άρχισε να περπατάει σε ηλικία ενός έτους και η Εύα τον παρακολουθούσε να περιφέρεται και να κλέβει τα παιχνίδια της και από εκείνη τη στιγμή μπορούσα να δω την αποφασιστικότητα στο προσωπάκι της», δήλωσε η Stacey.

«Ήταν πάντα συγκεντρωμένη. Έχει κότσια και θάρρος, αυτό φάνηκε από πολύ νωρίς».

Αργότερα αυτό το μήνα, η Εύα θα διασχίσει το όρος Kosciuszko σε αναπηρικό αμαξίδιο ως πρέσβειρα της Cerebral Palsy Alliance. Θα πραγματοποιήσει την ανάβαση μαζί με τη μαμά και τις θείες της με την ονομασία Team Sunshine.

«Είναι σε αναπηρικό καροτσάκι από την τελευταία αυτή επέμβαση, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να θέλει να αναρριχηθεί», δήλωσε η μητέρα.

«Αν μη τι άλλο, το μόνο που χρειάστηκε να κάνουμε ήταν να την επιβραδύνουμε και να της υπενθυμίσουμε ότι η ανάρρωση χρειάζεται χρόνο».

Η ομάδα Sunshine έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 80.000 δολάρια, τα οποία θα διατεθούν για μια υπερσύγχρονη γυμναστική εγκατάσταση που θα βοηθήσει στη θεραπεία των ατόμων που ζουν με εγκεφαλική παράλυση και οι δωρεές είναι ακόμα ανοιχτές.