Κατέρριψαν στον ωκεανό το κινεζικό μπαλόνι: Επιχείρηση για τα συντρίμμια (vid)

Newsroom
Κατέρριψαν στον ωκεανό το κινεζικό μπαλόνι: Επιχείρηση για τα συντρίμμια (vid)
Το κινεζικό μπαλόνι πετούσε περίπου στα 60.000 πόδια και εκτιμήθηκε ότι ήταν περίπου στο μέγεθος τριών σχολικών λεωφορείων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέρριψαν το Σάββατο (04/02), στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρολίνας, το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, το οποίο διέσχισε ευαίσθητες στρατιωτικές τοποθεσίες κατά μήκος της Βόρειας Αμερικής.

Οι Αμερικανοί οργάνωσαν επιχείρηση για την ανάκτηση των συντριμμιών από τη θάλασσα, ώστε να ελεγχθεί. Το κινεζικό μπαλόνι πετούσε περίπου στα 60.000 πόδια και εκτιμήθηκε ότι ήταν περίπου στο μέγεθος τριών σχολικών λεωφορείων.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε πει στους δημοσιογράφους νωρίτερα το Σάββατο (04/02) ότι «θα το φροντίσουμε», όταν ρωτήθηκε για το μπαλόνι. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και η Ακτοφυλακή εργάστηκαν για να καθαρίσουν τον εναέριο χώρο και το νερό κάτω από το μπαλόνι καθώς έφτασε στον ωκεανό.

Τα τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν μια μικρή έκρηξη, ακολουθούμενη από το μπαλόνι να κατεβαίνει προς το νερό. Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη φάνηκαν να πετούν στην περιοχή και πλοία αναπτύχθηκαν στο νερό για να ξεκινήσουν την επιχείρηση ανάκτησης.