Πατέρας υποσμηναγού: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών, καταστραφήκαμε όλοι» (vid)

Newsroom
 Πατέρας υποσμηναγού: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών, καταστραφήκαμε όλοι» (vid)
Μετά από έρευνες εντοπίστηκε νεκρός ο ένας από τους δύο πιλότους του Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα. Τι είπε ο πατέρας του.

Συγκλονίζει ο πατέρας του ο 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μετά την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους Phantom F-4 ανοικτά της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

O πατέρας του άτυχου υποσμηναγού μίλησε στην ΕΡΤ περιγράφοντας πως ο γιος τους χαιρέτισε βιαστικά χθες τους δικούς του ανθρώπους για να πάει στη μονάδα του.

«Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά… "γιατί φεύγεις νωρίς" του λέω, "φεύγω, γιατί το πρωί πετάω". Πέταξε και τέλος», είπε ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού.

«Του έλεγα εγώ "κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου"», τόνισε.

«"Όχι πατέρα", μου λέει, "θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη". Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι», ανέφερε.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».