Δάσκαλος στην Ινδία έδειρε μαθητή που δεν μπορούσε να λύσει εξισώσεις (vid)

Newsroom
Δάσκαλος στην Ινδία έδειρε μαθητή που δεν μπορούσε να λύσει εξισώσεις (vid)
Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες που δείχνει ένα δάσκαλο μαθηματικών στην Ινδία να δέρνει μαθητή που δεν μπορούσε να λύσει εξισώσεις.

Ο δημαγωγός από τα αρχαία χρόνια αποτελούσε μια σημαντική ιδιότητα. Ένας δάσκαλος μπορεί να αποτελέσει κομβικό παράγοντα στην διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού.

Ο ρόλος του δασκάλου, πέρα από την μετάδοση γνώσης και πληροφορίας, είναι να δημιουργήσει ουσιαστικές σχέσεις με τους μαθητές του. Βέβαια αυτό δεν είναι ισχύει για όλους. Οι τρόποι που θα αποφασίσει ο εκάστοτε καθηγητής να εκπαιδεύσει τους μαθητές του είναι υποκειμενικοί. Ο συγκεκριμένος καθηγητής μαθηματικών από την Ινδία χρησιμοποιεί ένα αρκετά παράδοξο τρόπο διδασκαλίας

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, που έχει προκαλέσει σοκ στο κόσμο του διαδικτύου, ο καθηγητής έχει πιάσει από το λαιμό τον μαθητή, επειδή δεν μπορούσε να λύσει μια εξίσωση.

Ο καθηγητής κόντεψε να πνίξει τον νεαρό μαθητή. Απορίας άξιο είναι η στάση των συμμαθητών του, στο αντίκρισμα αυτής της εικόνας. Όλοι γελάνε και ενθαρρύνουν τον καθηγητή να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση.

Η δημοσίευση του βίντεο έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης και ο δάσκαλος θα βρεθεί εναντίον της δικαιοσύνης, ώστε να αποσαφηνίσει την θέση του για το συγκεκριμένο θέμα.