Huawei FreeeBuds 5i: Ένα μικρό θαύμα σε τιμή κάτω από τα €100

Παύλος Παπαπαύλου
Huawei FreeeBuds 5i: Ένα μικρό θαύμα σε τιμή κάτω από τα €100
Τα νέα ασύρματα ακουστικά της Huawei είναι το κάτι ξεχωριστό.

Η Huawei δίνει μεγάλες μάχες σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες και έχει καταστήσει σαφές ότι θα προσπαθήσει ιδιαίτερα και στο χώρο των ακουστικών. Από την εποχή που άρχισε να μπαίνει δυναμικά στην αγορά της κινητής κι έπειτα, η γνωστή κινεζική εταιρεία έχει βγάλει στην αγορά πολλά και ξεχωριστά προϊόντα στο χώρο των ακουστικών και τα FreeBuds 5i είναι η νέα της πρόταση που σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις, ειδικά για τα χαρακτηριστικά που φέρνει στην κατηγορία κάτω από τα €100.

Τα FreeBuds 4i που κυκλοφόρησαν πριν από ένα χρόνο (και κάτι) είχαν βάλει και πάλι δύσκολα στον ανταγωνισμό και αυτό το momentum δεν θα χαθεί. Στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται η θήκη μεταφοράς/φόρτισης με τα δύο ακουστικά, ένα καλώδιο για τη φόρτιση και ανταλλακτικά ear cups. Τα ίδια τα ακουστικά θυμίζουν πιο premium μοντέλα της ίδιας της εταιρείας και ακουμπούν στο αυτί με τα ειδικά «μαξιλαράκια» σιλικόνης.

Τα ακουστικά φέρουν μια συστοιχία μικροφώνων για να καταγράφουν ικανοποιητικά τη φωνή του χρήστη και τον περιβάλλοντα χώρο, έτσι ώστε να λειτουργεί και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η απομόνωση θορύβου. Και σε αυτό το χαρακτηριστικό προσφέρονται τρία διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα με το πόσο θέλετε να έχετε επαφή με το τι συμβαίνει γύρω σας ή όχι. Σημαντική βελτίωση βλέπουμε και στη μπαταρία των ακουστικών που πλέον λειτουργεί σαφώς περισσότερο από την προηγούμενη σειρά (φτάνει τις 28 ώρες μαζί με την ενέργεια που προσφέρει η θήκη φόρτισης).

Η απόδοσή τους είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα με υποστήριξη και Hi-Res Audio και μέσα από το AI Life app ο χρήστης μπορεί να βρει μια σειρά από εργαλεία/λειτουργίες, όπως πχ. τον εντοπισμό των ακουστικών στο χώρο, τη ρύθμιση της ενέργειας που ξεκινάει το διπλό πάτημα σε κάθε ένα από τα δύο, αλλά και το επίπεδο ποιότητας του ήχου.

Για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία, τα νέα ακουστικά της Huawei υποστηρίζουν ταυτόχρονη σύνδεση με δύο συσκευές, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα αποσυνδέετε πχ. από το κινητό σας για να τα συνδέσετε στον υπολογιστή. Τέλος, είναι ανθεκτικά σε υγρασία και ιδρώτα για όσους επιθυμούν να τα αξιοποιήσουν και στην σωματική τους άσκηση.

Τα Huawei FreeBuds 5i είναι μακράν τα καλύτερα ακουστικά της Huawei στην κατηγορία των «έως €100» και σίγουρα ένα από τα καλύτερα μοντέλα που μπορείτε να βρείτε στην αγορά αν δεν θέλετε να κινηθείτε πιο ψηλά τιμολογιακά. Αναμφίβολα, ένα από τα προϊόντα που κερδίζουν επάξια τον χαρακτηρισμό “value for money”.