O Κονδυλάτος για την ανάρτησή του για Καϊλή: «Δεν την υπερασπίζομαι, μιλάω για τη νοοτροπία στα social media» (vid)

Newsroom
O Κονδυλάτος για την ανάρτησή του για Καϊλή: «Δεν την υπερασπίζομαι, μιλάω για τη νοοτροπία στα social media» (vid)
O σχεδιαστής κοσμημάτων ξεκαθάρισε τι εννοούσε.

O Περικλής Κονδυλάτος μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για την ανάρτησή του σχετικά με την υπόθεση του Qatargate και την Εύα Καϊλή, η οποία προκάλεσε αρκετά σχόλια.

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως δεν την υπερασπίζεται απλά αναφερόταν στην νοοτροπία που υπάρχει πλέον στα social media.

«Δεν γνωρίζω την κυρία Καϊλή, δεν μιλάω εκ μέρους της, δεν γνωρίζω την οικογένειά της, δεν έχω το τηλέφωνό της, δεν την ξέρω την γυναίκα. Είπα τη γνώμη μου για το πως συμπεριφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν βλέπουμε ότι κάποιος σφάλει. Δεν το αμφισβήτησε ποτέ κανείς αυτό. Δεν ξέρω, μήπως έχουν πέσει οι δείκτες νοημοσύνης σε αυτή τη χώρα; Το λέω για όσους έγραψαν από κάτω "γιατί δεν πρέπει να τιμωρηθεί;". Πότε το είπα αυτό;», εξήγησε ο Περικλής Κονδυλάτος.

«Είπα ότι αυτή τη στιγμή η γυναίκα είναι εκεί σαν εκπρόσωπος της Ελλάδας, δεν είναι σαν τον εαυτό της. Το ξέρουμε ότι έχει γίνει, ότι είναι σφάλμα, το έχει γράψει όλος ο διεθνής τύπος. Δεν μπορεί να κρυφτεί. Βλέπω να γράφουν κατεβατά για το πόσο τους αδίκησε κάποτε, αυτό είπα, να μιλάς την ώρα που συμβαίνει το κακό. Να λες ότι τώρα αυτός ο άνθρωπος που είναι στα πάνω του μου έκανε αυτό, δεν είναι ανάγκη να πέσει κάτω και να πούμε ότι τότε ήταν σκύλα. Αυτά με ενοχλεί σαν άνθρωπο και με πληγώνουν. Δεν υπερασπίζομαι την κυρία Καϊλή. Δεν μιλάω για εκείνη, μιλάω για μία νοοτροπία», κατέληξε.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Περικλή Κονδυλάτου:

«Θα ήθελα να ζω σε μια κοινωνία, όπου όταν κάποιος πέφτει τον σηκώνουμε ψηλά και δεν επιτεθεμεθα σαν τα κοράκια να τον φάμε. Θα ήθελα να ζω σε μια κοινωνία όπου την πολύ κακή άποψη που εχουμε για κάποιον την εκφράζουμε όταν αυτός είναι ψηλά, και δεν περιμένουμε σαν κάτινουλες την πτώση του για να γράψουμε κατεβατά για το τι μας έκανε στα high του. Θα ήθελα να ζω σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι δεν αδιαφορούν για τους πολιτικούς που επί χρόνια έχουν κατάκλέψει και ρημάξει αυτή την χώρα, αλλά ασχολούνται με την μίζα της μιας και της άλλης από το εξωτερικό».

«Ήταν λάθος αυτό που έγινε? ΝΑΙΙΙΙΙΙ!!!! Βέβαιως!!!! Το επικροτώ??? Όχι! Όμως όταν μια Ελληνίδα βάλλεται στο εξωτερικό η υποχρέωση μας είναι να την στηρίξουμε ως Ελληνίδα, ως γυναίκα, ως εκπρόσωπο της πατρίδας μας. Ναι έκανε λάθος, ναι δεν πρέπει να μην έχει κυρώσεις, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε χειρότερο από ότι είναι. Αυτή την φώτο μου την έβγαλε στις αναμνήσεις σήμερα το Facebook, και είναι από το party του Πάρη Κασιδοκωστα, και αυτό είναι ένα στιγμιότυπο. Θυμήθηκα πως σκεφτόμουν τότε ότι η Σοφία Κοκοσαλακη έχει μια ζωή που την ζηλεύω και ότι η δικιά μου ήταν χάλια, και ότι η Εύα ζει το όνειρο της. Τόσο χαζός έχω υπάρξει, να κρίνω την εξωτερική πραγματικότητα των άλλων με την δική μου ζωή».

«Σήμερα η Σοφία μας δεν είναι σε αυτό τον κόσμο, και η Εύα είναι αντιμέτωπη με μια ενδεχόμενη σκληρή τιμωρία. Που το πάω? Ας ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και ας αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν την πορεία τους κύριοι δικαστάι. Ηρεμήστε θα αποδωθει δικαίοσυνη και χωρίς την βιτριολικη σας συμβολή. Και εάν έχετε να πείτε κάτι, πείτε το σας παρακαλώ την ώρα που συμβαίνει, γιατί όταν το λέτε μετά από χρόνια σας καθιστά καιροσκόπους, χαζούς και καθυστερημένους κυριολεκτικά».