Η Σελίν Ντιόν βουρκωμένη αποκάλυψε ότι πάσχει από ανίατη νευρολογική ασθένεια (vid)

Newsroom
Η Σελίν Ντιόν βουρκωμένη αποκάλυψε ότι πάσχει από ανίατη νευρολογική ασθένεια (vid)
Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η 54χρονη τραγουδίστρια μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

Η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε ότι πάσχει από ανίατη νευρολογική ασθένεια. Συγκεκριμένα, όπως είπε η ίδια, τραγουδίστρια διαγνώστηκε με το σύνδρομο Stiff Person Syndrome (SPS), το οποίο προκαλεί ανεξέλεγκτη ένταση στους μύες.

Λίγες ώρες πριν είχε ανακοινωθεί ότι ακυρώνεται η ευρωπαϊκή της περιοδεία.

Η πάθηση σταδιακά προκαλεί μυϊκή ακαμψία, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν. Στο βίντεό της η τραγουδίστρια ανέφερε πως κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα.

Τι ανέφερε:

«Γεια σε όλους, συγγνώμη που μου πήρε τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι τόσο πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά.

'Όπως ξέρετε ήμουν πάντα ένα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά τώρα είμαι έτοιμη. Αντιμετωπίζω προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για όλα όσα περνάω.

Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Stiff Person Syndrome (SPS) και επηρεάζει 1 στους ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά γι' αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα».

Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και μη επιτρέποντάς μου να χρησιμοποιήσω τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδήσω όπως συνήθιζα.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχω μια σπουδαία ομάδα γιατρών που βρίσκονται στο πλευρό μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον αθλητιατρικό μου θεραπευτή κάθε μέρα για να χτίσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ένας αγώνας.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι, είναι αυτό που έκανα όλη μου τη ζωή και αυτό που αγαπώ να κάνω περισσότερο. Μου λείπει τόσο πολύ. Μου λείπει να σας βλέπω όλους στη σκηνή. Πάντα δίνω το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα μου δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτό.

Για να μπορέσω να σας πλησιάσω ξανά δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και έχω την ελπίδα ότι είμαι στο δρόμο της ανάρρωσης. Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τις ευχές, την αγάπη και την υποστήριξή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Να προσέχετε τον εαυτό σας. Να είστε καλά. Σας αγαπώ τόσο πολύ και πραγματικά ελπίζω να σας ξαναδώ πολύ σύντομα».

Τι είναι το σύνδρομο Stiff-person syndrome

Το σύνδρομο Stiff-person syndrome ( SPS ), γνωστό και ως σύνδρομο stiff-man ( SMS ), είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή ασαφούς αιτίας που χαρακτηρίζεται από προοδευτική ακαμψία και ακαμψία. Η δυσκαμψία επηρεάζει κυρίως τους μυς του κορμού και υπερτίθεται από σπασμούς, με αποτέλεσμα παραμορφώσεις της στάσης. Ο χρόνιος πόνος, η μειωμένη κινητικότητα και η οσφυϊκή υπερλόρδωση είναι κοινά συμπτώματα.

Το SPS εμφανίζεται σε περίπου ένα στα εκατομμύριο άτομα και εντοπίζεται συχνότερα σε μεσήλικες. Μια μικρή μειοψηφία ασθενών έχουν την παρανεοπλασματική ποικιλία της πάθησης. Παραλλαγές της πάθησης, όπως το σύνδρομο δύσκαμπτου άκρου που επηρεάζει κυρίως ένα συγκεκριμένο άκρο, παρατηρούνται συχνά.

(με πληροφορίες από wikipedia)