Τα πιο παράξενα πράγματα που έχει ξεβράσει η θάλασσα (vid)

Newsroom
Τα πιο παράξενα πράγματα που έχει ξεβράσει η θάλασσα (vid)
Πολλά παράξενα πράγματα αναδύονται από τον ωκεανό και ξεβράζονται στις ακτές των παραλιών, από παράξενα θαλάσσια πλάσματα μέχρι έναν γιγαντιαίο Lego.

Παρ' όλες τις επιστημονικές προόδους που έχει κάνει ο άνθρωπος, η θάλασσα παραμένει μια από τις πιο μυστηριώδεις. Ενώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τις παλίρροιες και το μοτίβο των ρευμάτων που φέρνουν ενδιαφέροντες θησαυρούς στην ακτή, πρέπει να κατηγορήσουμε και τους ανθρώπους που τα ρίχνουν στο νερό.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο παράξενα πράγματα που ξεβράζει η θάλασσα στις παραλίες.

87 βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι κάτοικοι του Calshot στο Hampshire ξύπνησαν τρομαγμένοι το 2011, όταν 87 βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ξεβράστηκαν στην ακτή.Σύμφωνα με το BBC, "ένας συνδυασμός εξαιρετικά χαμηλής παλίρροιας και υψηλής ατμοσφαιρικής πίεσης" προκάλεσε την έκθεση των όλμων.

Το Βασιλικό Ναυτικό πέρασε μέρες πραγματοποιώντας ελεγχόμενες εκρήξεις για να απαλλαγεί από τις συσκευές.

Ανθρώπινα πόδια με αθλητικά παπούτσια

@dr.karanr The feet #UnfoldChallenge #schoolwithdrkaran #learnontiktok #storytime ♬ Runaway by Kanye Piano - Henry Cantu

Από το 2007, σχεδόν δύο δωδεκάδες ανθρώπινα πόδια με αθλητικά παπούτσια έχουν ξεβραστεί στις ακτές της Salish Sea στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φήμες ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος. Αλλά οι γιατροί κατέρριψαν αυτές τις υποψίες αποκαλύπτοντας την πολύ πιο σκοτεινή αλήθεια πίσω από τα κομμένα πόδια.

Οι επιστήμονες και οι γιατροί είπαν ότι τα πόδια ήταν πιθανότατα των ανθρώπων που ενεπλάκησαν σε ατυχήματα ή πέθαναν από αυτοκτονία.

Ένα δέντρο

Ένα τεράστιο κομμάτι κορμού παρασυρόμενου δέντρου - με τις ρίζες του δέντρου και όλα τα υπόλοιπα, κατέληξε στην παραλία του La Push της Ουάσινγκτον το 2010.
Μπανάνες
Το 2007, χιλιάδες μπανάνες που μεταφέρονταν με φορτηγό πλοίο ξεβράστηκαν στην ακτή δύο ολλανδικών νησιών της Βόρειας Θάλασσας, αφού έπεσαν στη θάλασσα.

Ερωτικά παιχνίδια

Η Νάπολη της Ιταλίας «βομβαρδίστηκε» με δώδεκα ερωτικά βοηθήματα στις παραλίες της το 2017.

Οι εθελοντές που βοηθούσαν στον καθαρισμό των παραλιών έμειναν έκπληκτοι, αλλά διασκεδάζοντας, όταν βρήκαν τα πολυάριθμα πλαστικά ερωτικά παιχνίδια να ξεβράζονται στην ακτή.

Κατά τα φαινόμενα, η πόλη δεν βρήκε ποτέ τον ένοχο, αλλά φαίνεται ότι ο αριθμός των συσκευών απόλαυσης μειώθηκε.

Μπανάνες

Το 2007, χιλιάδες μπανάνες που μεταφέρονταν με ένα φορτηγό πλοίο ξεβράστηκαν στην ακτή δύο ολλανδικών νησιών της Βόρειας Θάλασσας, αφού έπεσαν στη θάλασσα.

Για καλή τύχη των ντόπιων, το τροπικό φρούτο δεν ήταν ακόμα ώριμο.

Γιγαντιαία φιγούρα Lego

Το 2007, μια φιγούρα lego ύψους 2,5 μέτρων εμφανίστηκε ξαφνικά στις ακτές του Zandvoort της Ολλανδίας.