Οι Shame στο Gazzetta: «Δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για να υπάρχουν ροκ σταρ στην εποχή μας»

Παναγιώτης Γκανάς
Οι Shame στο Gazzetta: «Δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για να υπάρχουν ροκ σταρ στην εποχή μας»
Οι Shame έρχονται στην Αθήνα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club, για μια συναρπαστική βραδιά γεμάτη post-punk ενέργεια!

Η μπάντα από το Νότιο Λονδίνο ήδη θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες νέες οντότητες από τη Βρετανική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Πνευματικά παιδιά του Mark E. Smith και των Fall, του Iggy Pop και του David Bowie, των Jesus and Mary Chain και των Birthday Party, οι Shame ξεχώρισαν αμέσως.

Το live της 9ης Δεκεμβρίου θα είναι το δεύτερο που θα δώσουν στη χώρα μας, μετά την απίστευτη εμφάνισή τους στο Release Athens 2019, μαζί με τον αγαπημένο τους Iggy Pop και τους James, όταν απολαύσαμε για πρώτη φορά την ωμή νεανική τους ενέργεια επί σκηνής.

Με απίστευτη ενεργητικότητα στις ζωντανές εμφανίσεις τους και με έναν από τους καλύτερους νέους frontmen, τον Charlie Steen «σοκάρουν» το κοινό τους σε κάθε live.

Shame

Το Gazzetta συνομίλησε με τον Steen:

Μια παρέα 20χρονων, φτάνει να γίνεται γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το πιστεύατε όταν ξεκινήσατε;

Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Εμφάνιση στο μυθικό Glastonbury, εμφανίσεις σε κορυφαίες τοποθεσίες, ηχογραφήσαμε νέο άλμπουμ, το τρίτο μας. Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές μας βάζω σίγουρα τις εμφανίσεις σε Τόκιο και Βραζιλία ενώ μία καθοριστική στιγμή για εμάς ήταν όταν ανοίξαμε τη συναυλία του Iggy Pop στην Αθήνα το 2019!

Πότε καταλάβατε ότι η μουσική σας καριέρα πάει ένα βήμα παραπέρα;

Μετά το πρώτο δίσκο και όταν καταφέραμε να παραιτηθούμε από τις δουλειές μας ως σερβιτόροι και barmen. Τότε είδαμε ότι σταδιακά μπορούμε να προχωρήσουμε ως μουσικοί. Βέβαια όλα αυτά έγιναν σταδιακά.

Είχες δηλώσει πρόσφατα ότι δεν θεωρείς τον εαυτό σου ροκ σταρ. Πιστεύεις ότι υπάρχουν τέτοιοι καλλιτέχνες σήμερα;

Δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά για να υπάρχουν ροκ σταρ στην εποχή μας. Όταν παλιά οι μπάντες έμεναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία και σήμερα μένουν σε AirBnB μετακινούμενοι με Uber, βλέπουμε ότι η μουσική άλλαξε. Το lifestyle της είναι διαφορετικό.

Ποιες είναι οι δικές σου επιρροές; Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις;

David Bowie, Bob Dylan, Tow Waits αλλά και οι Beatles είναι μόνο κάποια από τα ονόματα.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος και το μεγαλύτερο όνειρό σου;

Θα ξεκινήσω με το όνειρό μου και αυτό είναι να παίξουμε στο Academy Brixton ένα ιστορικό venue που θα σημαίνει πολλά για εμάς. Όσον αφορά τους φόβους μου, αυτοί έχουν να κάνουν με την έμπνευσή μου. Φοβάμαι το ενδεχόμενο μια μέρα να μην μπορώ να γράψω και να δημιουργήσω μουσική.

Από το 1 έως το 10 πόσο θεωρείς ότι η τεχνολογία έχει βοηθήσει το διαμοιρασμό της μουσικής σας; Τι γνώμη έχεις για το Spotify;

Η κατάσταση με τις τεχνολογικές πλατφόρμες είναι δυσάρεστη. Παρόλα αυτά, είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι ώστε να λειτουργούν προς όφελός μας.

Τι μήνυμα θέλεις να στέλνουν τα τραγούδια σου;

Θα το συνοψίσω ως εξής: Να παίρνουν τις ανασφάλειες και να τις μεταμορφώνουν με ένα θετικό τρόπο.

Θεωρείς τους Shame ένα καλό παράδειγμα - πρότυπο για νέες μπάντες που θέλουν να διακριθούν;

Δεν βλέπω το συγκρότημά μας ως έμπνευση ή παράδειγμα. Υπάρχουν και άλλες μπάντες που αξίζουν πολλά παραπάνω και έτσι οι νέοι μπορούν να μαζέψουν στοιχεία από όλους μας και να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική.

Τι περιμένουμε από εσάς στην Αθήνα;

Το καλύτερο live στην Ιστορία! Μπορεί να χρειάστηκε να αναβάλλουμε την εμφάνισή μας τον Απρίλιο αλλά μεσολάβησε ένας νέος δίσκος και ερχόμαστε πλέον έτοιμοι.

Εισιτήρια - Πληροφορίες:

https://www.viva.gr/tickets/music/shame-1/