Αν μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας να ανατριχιάζει, τότε ο εγκέφαλός σας είναι ιδιαίτερος

Newsroom
Αν μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας να ανατριχιάζει, τότε ο εγκέφαλός σας είναι ιδιαίτερος
Μπορεί να ακούγεται σαν μια αδιάφορη «υπερδύναμη», αλλά η ικανότητα να ανατριχιάζετε τον εαυτό σας μπορεί να έχει κάποια απροσδόκητα οφέλη.

Είναι γεγονός. Υπάρχουν κάποιοι από εμάς που μπορούν να σηκώνουν τις τρίχες του σώματός τους όποτε θέλουν, αν και δεν έχουμε καταλάβει ακόμα το λόγο που το κάνουν.

Σε μια μελέτη-ορόσημο, η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, συμμετείχαν 32 συμμετέχοντες που μπορούν να κάνουν τον εαυτό τους να ανατριχιάζει!

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα από αυτούς που δήλωσαν ότι προκαλούσαν σκόπιμα ανατριχίλα, το κάνουν για να εντείνουν τις συναισθηματικές εμπειρίες, ενώ ασχολούνταν με δραστηριότητες όπως το σεξ, η ακρόαση μουσικής ή ο χορός.

Οι μισοί από αυτούς χρησιμοποίησαν επίσης την ικανότητά τους για να παρατείνουν την ακούσια ανατριχίλα.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες θεώρησαν φυσιολογική την παράξενη ικανότητα να σηκώνεις κατά βούληση μικροσκοπικές τρίχες στο δέρμα σου και εξεπλάγησαν όταν έμαθαν ότι οι άλλοι δεν μπορούν να το κάνουν.

Πολλοί από αυτούς δυσκολεύτηκαν να εξηγήσουν πώς ακριβώς το έκαναν με απαντήσεις όπως: «Σφίγγω έναν μυ πίσω από τα αυτιά μου ... και η ανατριχίλα εμφανίζεται στην πλάτη μου και στη συνέχεια ταξιδεύει στα χέρια μου»

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων παρατήρησε την ικανότητά τους στην εφηβεία ή στην πρώιμη ενήλικη ζωή, αν και δύο δήλωσαν ότι το συνειδητοποίησαν μόνο αφού διάβασαν την περιγραφή στο Facebook, όπου διεξήχθη η μελέτη