Βρήκε το πιο «θανατηφόρο φυτό του κόσμου» σε δημόσιο πάρκο (vids)

Newsroom
Βρήκε το πιο «θανατηφόρο φυτό του κόσμου» σε δημόσιο πάρκο (vids)
Μια γυναίκα περπατούσε σε δημόσιο πάρκο της Ουαλίας όταν αντίκρισε ένα φυτό που λέγεται ρίκινος.

Ένα επικίνδυνο φυτό βρήκε μια γυναίκα στην Ουαλία, έπειτα από έναν περίπατο που έκανε σε δημόσιο πάρκο. Πρόκειται για φυτό που περιέχει μια ουσία, η οποία είναι 6.000 πιο δηλητηριώδης από το κυάνιο.

Το φυτό είναι γνωστό ως Ricinnus Communis (ρίκινος) και είναι τόσο επικίνδυνο που κατέχει θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως το πιο δηλητηριώδες λουλούδι στον κόσμο.

Η γυναίκα εντυπωσιάστηκε με το συγκεκριμένο φυτό ειδοποίησε αμέσως το τοπικό συμβούλιο. «Είχε αρκετά εξωτική εμφάνιση και της έκανε μεγάλη εντύπωση. Έτσι ρώτησε έναν κηπουρό να της πει τί φυτό ήταν αυτό. Της είπαν ότι ήταν κάτι που λεγόταν ρίκινος.

Μόλις μου είπε το όνομα, το έψαξα στο google για να δω αν είχε να κάνει με τη ρικίνη, η οποία ήξερα ότι είναι δηλητήριο. Είναι εντυπωσιακό φυτό, αλλά δεν το βρίσκω λογική επιλογή για ένα δημόσιο πάρκο».

Το ζευγάρι ζήτησε να απομακρυνθεί το φυτό από το πάρκο ή να μπουν προειδοποιητικές πινακίδες, καθώς φοβούνται ότι η τοξικότητά του μπορεί να είναι επικίνδυνη για παιδιά ή σκυλιά.

Το φυτό είναι ολόκληρο τοξικό, και ιδίως οι καρποί του και το περίβλημά τους. Είναι γνωστό ότι ένας σπόρος περιέχει δόση τοξικών ουσιών ικανή να σκοτώσει ένα παιδί. Τα φύλλα του φυτού είναι λιγότερο τοξικά. Η τοξική ουσία του φυτού έχει αναγνωριστεί ως η ρικίνη.

Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες του 2007, είναι το πιο τοξικό φυτό στο κόσμο. Από τους καρπούς εξάγεται και το καστορέλαιο, το οποία έχει ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, κυρίως στη σαπωνοποιία και την φαρμακευτική. Κύρια παραγωγός χώρα του καστορέλαιου είναι η Ινδία.