Έμεινε γραπωμένος για μέρες σε σημαδούρα και έτρωγε όστρακα και μικρά καβούρια: «Ήταν γεμάτος μελανιές»

Newsroom
Ολλανδικό αλιευτικό στη Μάγχη έσωσε έναν άντρα που είχε ανατραπεί το καγιάκ του.

Δραματική διάσωση έγινε στη Μεγάλη Βρετανία από ολλανδικό αλιευτικό στη Μάγχη, όταν περισυνέλεξε έναν άντρα που είχε ανατραπεί το καγιάκ του και κατάφερε να μείνει σε μια σημαδούρα για μέρες, στην οποία είχε γραπωθεί.

Όπως αναφέρει το BBC, ο καπετάνιος τού αλιευτικού είδε τυχαία τον άνδρα να κουνάει το χέρι του ώστε να τραβήξει την προσοχή τους, την ώρα που το σκάφος Madeleine περνούσε από δίπλα του: «Ήταν ξεκάθαρα σε απελπισία» ανέφερε ο Τουνίς Ντε Μπέρ στην ολλανδική τηλεόραση.

Πριν την περισυλλογή, το πλήρωμα του Madeleine έδωσε στον ναυαγό άντρα νερό και μια μπάρα σοκολάτας και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή παρελήφθη από τις γαλλικές αρχές.

«Έπιασα τα κιάλια και είδα ένα νεαρό άνδρα με μαγιό να χειρονομεί σαν τρελός» είπε στην ιστοσελίδα της De Telegraaf ο καπετάνιος: «Ήταν γεμάτος μελανιές και μας είπε πως έμεινε ζωντανός ξύνοντας τα όστρακα που είχαν προσκολληθεί στη σημαδούρα και τρώγοντας μικρά καβούρια και φύκια».

Ο ναυαγός ήταν σοβαρά αφυδατωμένος και με υποθερμία και το πλήρωμα του πέταξε πρώτα ένα σωσίβιο να το φορέσει.

Επί τόπου έσπευσε ελικόπτερο της γαλλικής ακτοφυλακής που μετέφερε τον Βρετανό σε νοσοκομείο κοντά στη Βουλώνη.

Ο χρόνος παραμονής του στη θάλασσα, υπολογίζεται στις 12 μέρες, καθώς όπως είπε στους διασώστες του έφυγε από το Ντόβερ με το καγιάκ του στις 15 Οκτωβρίου και περισυνελέγη την περασμένη Πέμπτη. Σε ανακοίνωσή της, η γαλλική υπηρεσία της Μάγχης ανέφερε πως ο Βρετανός είχε φύγει από το Ντόβερ μόλις 48 ώρες πριν.