Ο μαθητής που πιάστηκε στα χέρια με καθηγητή: «Τον χτύπησα γιατί ένιωσα απειλή, ζητώ συγγνώμη για ό,τι έγινε» (vid)

Newsroom
Ο μαθητής που πιάστηκε στα χέρια με καθηγητή: «Τον χτύπησα γιατί ένιωσα απειλή, ζητώ συγγνώμη για ό,τι έγινε» (vid)
Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος και ζητά συγγνώμη από όλους τόσο, για την συμπλοκή όσο και για την αναστάτωση του προκλήθηκε.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος, μετά την απολογία του για το σοβαρό επεισόδιο, με τον διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου, στο Αιγάλεω.

Επί δυο ώρες ο 16χρονος μαθητής βρίσκονταν στο γραφείο του Ανακριτή μετά τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για ληστρική κλοπή, για το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

«Δήλωσα μεταμέλεια από την δικιά μου την πλευρά και είπα συγγνώμη για ότι έγινε μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο για τόσο κατά πόσο ευθύνομαι εγώ ή όχι. Ζητήσαμε συγγνώμη από όλους τους καθηγητές, από την δευτεροβάθμια», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο 16χρονος.

Ισχυρίζεται, ότι ένιωθε από τον διευθυντή του σχολείου, απαξιωτική συμπεριφορά: «Γενικά μας κακοχαρακτήριζε, όπως έπιανε τους φίλους μου, μια συγκεκριμένη κοπέλα ας πούμε και τους έλεγε να μην με κάνουν παρέα, να με κάνουν στην άκρη γιατί είμαι τρελός, χαζός, βλάκας, κακό παιδί . Όταν δέχομαι βία πρώτα εγώ είναι πάνω στην αυτοάμυνα μου. Δεν πήγα εγώ και ξεκίνησα να τον κλωτσάω. Δεν έγινε έτσι. Πρώτα ένιωσα μια απειλή, ένα χέρι να με ακουμπάει και μετά πήγα και του έριξα μπουνιά πάνω στην συμπλοκή».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν πριν λίγες ημέρες στο 2ο ΕΠΑΛ, στο Αιγάλεω όταν ο Διευθυντής του σχολείου προσπάθησε να αποτρέψει την κατάληψη. Διευθυντής και μαθητής πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια.

«Προσδοκούμε από την πλευρά του διευθυντή να αποδεχθεί την διάθεση της συνδιαλλαγής ώστε να γίνει μια συζήτηση να πέσουν οι τόνοι. Το παράπονο του είναι ότι δεν τον αντιμετώπιζε ισότητα με τα υπόλοιπα παιδιά ο Διευθυντής του σχολείου», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του 16χρονου Μάνος Γρηγοράκης.

Ο 16χρονος μετά το επεισόδιο σκέφτεται να αλλάξει και σχολικό περιβάλλον.