DHL Express Βρυξελλών: Το Gazzetta στην καρδιά της διακίνησης του παγκόσμιου εμπορίου

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
DHL Express Βρυξελλών: Το Gazzetta στην καρδιά της διακίνησης του παγκόσμιου εμπορίου
Το Gazzetta βρέθηκε στον 5ο μεγαλύτερο κόμβο διακίνησης του παγκόσμιου εμπορίου και καταγράφει τις εντυπώσεις του παρακολουθώντας να πραγματοποιούνται πάνω από 40.000 αποστολές την ώρα.

Τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει ένας κόμβος διακίνησης αγαθών; Αν μιλάμε για έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους στον κόσμο (3ο στην Ευρώπη και 5ο στον πλανήτη), τότε η απάντηση είναι «τεράστιο».

Σε μια επιφάνεια 100.000 τετραγωνικών μέτρων (68 θύρες), η καρδιά του παγκόσμιου εμπορίου χτυπάει στις Βρυξέλλες. Και «υπεύθυνη γι' αυτό είναι η DHL Express. Ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των logistics και της express παράδοσης, έχει ανοίξει τον περιφερειακό κόμβο της στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ο υπερσύγχρονος κόμβος είναι εξοπλισμένος με την πιο πρόσφατη τεχνολογία logistics και πραγματοποιεί 42.000 αποστολές ανά ώρα! Από εκεί γίνονται και άμεσες διηπειρωτικές συνδέσεις με την Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο κόμβος, μια επένδυση άνω των 140 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών μίσθωσης, έχει δημιουργήσει επιπλέον 200 νέες θέσεις εργασίας DHL μέχρι σήμερα στο αεροδρόμιο, τρία χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Το διήμερο 14-15/9, στις Βρυξέλλες, η DHL, παρουσίασε την έρευνα μέσω της οποίας γίνεται σαφές ότι η παγκοσμιοποίηση βγήκε ακόμα πιο δυνατή μέσα από τις προκλήσεις της εποχής. Μάλιστα παρουσιάζεται αύξηση κατά 10% σε σχέση με την προ covid εποχή.

Πώς όμως γίνεται όλη αυτή η διακίνηση εκατομμυρίων αγαθών ημερησίως.

Το Gazzetta ήταν ανάμεσα στα Μέσα που βρέθηκαν στο εντυπωσιακό hub της DHL στη βελγική πρωτεύουσα.

Βλέποντας την τεράστια έκταση του χώρου όπου πακετάρονται και παίρνουν το δρόμο για να φτάσουν στην... πόρτα μας, τα εκατομμύρια κουτιά, μπορεί και να μη σκεφτείς κάτι. Κλείνοντας τα μάτια, όμως, μπορείς να φέρεις στο νου σου ότι σε λίγες ώρες / μέρες αυτό το δέμα θα είναι στην πόρτα σου. Θα κάνει χαρούμενο το παιδί του, τον/την σύντροφό σου, εσένα. Μπορεί να είναι ένα δώρο, ένα πολύτιμο αντικείμενο για την καθημερινότητά σου, μπορεί να είναι ένα φάρμακο.

Από αυτό το σημείο, εξάλλου, έφυγε η πρώτη τεράστια ποσότητα εμβολίων για το Ισραήλ.

Μπαίνοντας στο κτίριο της DHL, αρχικά, μας έγινε η παρουσίαση για το τι πρόκειται να δούμε, αλλά και ποιους κανόνες δεν θα έπρεπε να παραβούμε.

Τσιγάρο και χρήση κινητών.... τα ξεχνάς. Το γιλέκο ως επισκέπτες ήταν προαπαιτούμενο να το φοράμε σε όλους τους χώρους της μονάδας και αφύ φορέσαμε τα ακουστικά μας, ώστε να ακούμε όσα μας εξηγούσαν οι άνθρωποι του ομίλου, ξεκινήσαμε την περιήγησή μας.

Τι θα πρέπει να ξέρεις για το HUB των Βρυξελλών:

-Δουλεύει ασταμάτητα, 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα

-Είναι το 3ο μεγαλύτερο HUB στην Ευρώπη και το 5ο στον κόσμο

-Υπάρχουν 8 περιοχές εκφόρτωσης

-Από εκεί φεύγουν 40.000 και πλέον παραδώσεις σε μία ώρα

-Πάνω από 1.700 εργαζόμενοι απασχολούνται στον εν λόγω κόμβο

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a