Η αστυνομία στην Αγγλία πήγε πρωινό McDonald’s σε άντρα που απειλούσε με όπλο, κατά την διάρκεια διαπραγματεύσεων

Newsroom
Η αστυνομία στην Αγγλία πήγε πρωινό McDonald’s σε άντρα που απειλούσε με όπλο, κατά την διάρκεια διαπραγματεύσεων
Ίσως η αστυνομία προσπαθούσε να τον καλοπιάσει ώστε να λήξει ήρεμα αυτό το επεισόδιο.

Οι διαπραγματευτές της αστυνομίας βρήκαν έναν καινοτόμο τρόπο για να προσπαθήσουν να τερματίσουν επεισόδιο με έναν ένοπλο άνδρα. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων μαζί του του πήγαν πρωινό McDonald's.

Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν για περισσότερο από μια μέρα – για την ακρίβεια 25 ώρες – όταν μια γυναίκα αστυνομικός εθεάθη να μπαίνει στο σημείο με μια τσάντα που κρατούσε λίγο φαγητό. Η αστυνομικός μετέφερε το γεύμα μαζί με ένα ζεστό ρόφημα, για να το δώσει στον ύποπτο.

«Μόλις του πήγαν πρωινό από τα McDonald's για να προσπαθήσουν να τον πείσουν», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Το κύριο πράγμα είναι ότι αυτό επιλύεται ειρηνικά, αυτό είναι το μόνο που θέλουμε πραγματικά», τόνισε.

Τι συνέβη

Ο άνδρας κρατούσε όπλο έξω από το παράθυρο ενός σπιτιού Airbnb και απειλούσε. Η αναταραχή ξεκίνησε γύρω στις 10:30 π.μ. στο Tamworth του Staffordshire. Ο δρόμος έκλεισε από τους αξιωματικούς και προσήχθησαν ειδικοί διαπραγματευτές με στόχο να τερματιστεί η πολιορκία. Στο σημείο βρέθηκαν και ένοπλοι αξιωματικοί.

Η αστυνομία εκκένωσε τα γύρω διαμερίσματα για την ασφάλειά των πολιτών, με τον άνδρα να αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι και να εμμένει στις απειλές του.

«Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Το προσωρινό κλείσιμο του δρόμου παραμένει σε ισχύ και εργαζόμαστε σκληρά για να φέρουμε το περιστατικό σε ασφαλές τέλος, για όλους, το συντομότερο δυνατό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους της περιοχής και τις επιχειρήσεις για την κατανόηση και την υπομονή τους όλο αυτό το διάστημα», ανέφερε η αστυνομία.