Επίθεση Ερντογάν στη Δύση: «Μας κυνηγούν με ύπουλες μεθόδους, δεν θα τα καταφέρουν» (vid)

Newsroom
Επίθεση Ερντογάν στη Δύση: «Μας κυνηγούν με ύπουλες μεθόδους, δεν θα τα καταφέρουν» (vid)
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και επιτέθηκε κατά των δυτικών χωρών.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε με την πάγια τακτική του, δηλαδή αυτή των εκφοβισμών, αφού σε ομιλία του αναφέρθηκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και επιτέθηκε κατά των δυτικών χωρών, οι οποίες, όπως δήλωσε, χρησιμοποιούν «ύπουλες μεθόδους» εδώ και δύο αιώνες για να ανακόψουν την πορεία της Τουρκίας.

Παρευρέθηκε την Πέμπτη στις εκδηλώσεις στους εορτασμούς της 951ης επετείου της μάχης του Ματζικέρτ, αναφερόμενος στο γεγονός που σημείωσε το τέλος της κυριαρχίας του Βυζαντίου στην Ανατολή και την απαρχή των Σελτζούκων, τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Συρία, μέχρι να εξασφαλίσει τα νότια σύνορά της.

«Μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε»

«Όπως λέμε πάντα, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ και μπορούμε να πάμε παντού. Η διαφορά μας από τους άλλους είναι ότι δεν έχουμε μάτια για τη γη κανενός. Εργαζόμαστε μόνο για τη δική μας ασφάλεια και την ειρήνη των φίλων μας. Καμία χώρα που το παρελθόν της είναι γεμάτο με αποικιακές σφαγές δεν έχει το δικαίωμα να έχει λόγο σε αυτόν τον έντιμο και δίκαιο αγώνα της Τουρκίας.

Είναι μάταιο όσοι βλέπουν ότι δεν μπορούν πλέον να κόψουν τον δρόμο της Τουρκίας με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν εδώ και δύο αιώνες, να μας κυνηγούν με νέα παιχνίδια και νέες ύπουλες μεθόδους καθώς πλησιάζει το 2023. Ό,τι και να κάνουν, όμως, δεν θα τα καταφέρουν. Η παράδοσή μας είναι μόνο στον Κύριό μας. Πέραν αυτού, δεν αναγνωρίζουμε και δεν θα αναγνωρίσουμε καμία ανθρώπινη δύναμη που θα μας σταματήσει», τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον skai.gr.