Ο Θεσσαλονικιός που δέχθηκε επίθεση από Ισπανό: «Όταν είδαν το αμαξίδιο είπαν "εσύ είσαι τελειωμένος"» (vid)

Newsroom
Ο Θεσσαλονικιός που δέχθηκε επίθεση από Ισπανό: «Όταν είδαν το αμαξίδιο είπαν "εσύ είσαι τελειωμένος"» (vid)
Επιτέθηκαν και στους περαστικούς που προσπάθησαν να βοηθήσουν, τραυματίζοντας τον έναν.

Ένα απίστευτο επεισόδιο με θύματα σύμβουλο του δημάρχου της πόλης, αλλά και πεζούς, συνέβη στην Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο άτομα που είχαν σταθμεύσει σε θέση ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ του Open, ο Γιάννης Καστούρας, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης για θέματα αναπηρίας, δέχθηκε επίθεση από δυο άτομα, το βράδυ της Τετάρτης (24/8) στο κέντρο της πόλης, όταν τους έκανε παρατήρηση επειδή στάθμευσης σε χώρο για άτομα με αναπηρία.

«Με απείλησαν, χτυπούσαν το χέρι στο καπό. Απείλησαν την ζωή μου. Όταν είδαν το αναπηρικό μου αμαξίδιο μου είπαν "τι να σε σκοτώσουμε, εσύ είσαι τελειωμένος έτσι κι αλλιώς», ανέφερε.

Επιτέθηκαν σε περαστικούς

Η επίθεση κλιμακώθηκε όταν ο σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης κάλεσε την αστυνομία. Όταν κάποιοι περαστικοί αποπειράθηκαν να τον βοηθήσουν δέχτηκαν χτυπήματα, με τον έναν να νοσοκομείο με διπλό κάταγμα στο πόδι.

«Ο ένας δέχτηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο, από τον οδηγό του οχήματος, ο όποιος του πήρε και το κινητό για να μην καλέσει την αστυνομία. Ο δεύτερος τον βλέπω πεσμένο, από ότι έμαθα τον χτύπησαν κι έπεσε κάτω. Ο δράστης με όλη του την δύναμη πήδηξε πάνω στο πόδι του και του προκάλεσε διπλό κάταγμα», τόνισε ο κ. Καστούρας.

Οι Αρχές συνέλαβαν έναν Ισπανό κάτοικο Γερμανίας, ενώ αναζητείται ο δεύτερος δράστης.