Τρομερό πρόβλημα στην Αγγλία με την ξηρασία: Πολλά σπίτια χωρίς νερό, κάνουν ουρές για εμφιαλωμένο που… εξαντλήθηκε (vids)

Newsroom
Εκατοντάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς νερό και οι οικογένειες σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν εμφιαλωμένο που δεν φτάνει.

Η Αγγλία βρίσκεται και επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας και εκατοντάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς νερό. Την ίδια ώρα, οι οικογένειες είναι αναγκασμένες να σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό, τα οποία και αυτά έχουν εξαντληθεί.

Ο βετεράνος αριστερός μπακ της Τσέλσι και της εθνικής Αγγλίας Γκρέιμ Λε Σο, ο οποίος ζει στην περιοχή του Κράνλεϊ, κατέκρινε δημόσια τον βουλευτή Τζέρεμι Χαντ, κατηγορώντας τον για δημόσιες σχέσεις τη στιγμή που «δεν υπάρχει εμφιαλωμένο νερό στα σημεία παραλαβής, έχουν ήδη εξαντληθεί».

Η τοπική σύμβουλος Λιζ Τάουνσεντ είπε: «Είμαι τόσο θυμωμένη που βλέπω πολλούς ηλικιωμένους να φαίνονται αγχωμένοι και ανήσυχοι χωρίς νερό, να κάνουν ουρές μέσα στη ζέστη για να πάρουν μόνο μπουκάλια 2x2 λίτρων επειδή δεν ήταν αρκετά και τους είπαν ότι έπρεπε να ξαναβγούν έξω αργότερα για να μαζέψουν περισσότερα».

Ένας άλλος κάτοικος πρόσθεσε: «Είναι τόσο μικρή η ποσότητα του νερού για τις οικογένειες που δεν μπορούν να ξεπλύνουν τις τουαλέτες, για ένα απλό πλύσιμο. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς διαρροές νερού που είχαμε».

Σε ανακοίνωσή της, η Thames Water είπε: «Οι ειδικοί μηχανικοί μας βρίσκονται στο χώρο και εργάζονται σκληρά για να επιδιορθώσουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.

Χρησιμοποιήσαμε βυτιοφόρα για να αντλήσουμε νερό στο τοπικό δίκτυο τροφοδοσίας για να βοηθήσουμε στη βελτίωση της κατάστασης. Ανοίγουμε σταθμούς εμφιαλωμένου νερού για όσους χρειάζονται προσωρινές προμήθειες. Γνωρίζουμε πόσο ανησυχητικό και ενοχλητικό είναι να είσαι χωρίς νερό, ειδικά με αυτόν τον ζεστό καιρό».

Η Εθνική Ομάδα Ξηρασίας (NDG) συνεδρίασε για να συζητήσει για τον συνεχιζόμενο ξηρό καιρό, ο οποίος αναμένεται να τελειώσει την Κυριακή (14/8) με καταιγίδες και ισχυρές βροχές.