Η Samsung επενδύει εκ νέου στα αναδιπλούμενα με τα Fold4 και Flip4 (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
Η Samsung επενδύει εκ νέου στα αναδιπλούμενα με τα Fold4 και Flip4 (vids)
Μαζί με νέα «έξυπνα» ρολόγια και νέα in-ear ακουστικά.

Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Samsung Galaxy Unpacked event η κορεατική εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της για τα foldables, αλλά και άλλες δύο προϊοντικές κατηγορίες. Επιβεβαιώνοντας όλες τις φήμες και διαρροές των τελευταίων ημερών, η Samsung αποκάλυψε τα Samsung Galaxy Z Fold4, Samsung Galaxy Flip4, Samsung Galaxy Watch 5/5 Pro και Samsung Galaxy Buds 2 Pro. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Samsung Galaxy Z Fold4
Η νέα ναυαρχίδα στα αναδιπλούμενα τηλέφωνα της εταιρείας φέρει τον Snapdragon 8+ Gen 1, βελτιωμένη κεντρική κάμερα 50MP, αλλά και έναν βελτιωμένο telephoto φακό με 3x οπτικό ζουμ. Σημαντικά πιο φωτεινή είναι και η οθόνη του, ενώ η συσκευή θα κυκλοφορήσει με το Android 12L, τη νέα έκδοση του λειτουργικού που είναι δημιουργημένη για συσκευές στην κατηγορία των tablets. Αλλαγές έχουν γίνει και στο κομμάτι της taskbar για τα του multitasking.

Samsung Galaxy Z Flip4
To «μικρό αδερφάκι» του Fold4 είναι το Flip4 και ανήκει σε μια διαφορετική μορφή foldable smartphones. Η σημαντικότερη αναβάθμισή του σε σχέση με το περσινό μοντέλο είναι η μπαταρία των 3700mAh, ο Snapdragon 8+ Gen 1 και η κεντρική κάμερα που ο κατασκευαστής σημειώνει πως είναι 65% πιο φωτεινή. Ο μηχανισμός δίπλωσης έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις, ενώ οι χρήστες θα έχουν στα χέρια τους και πολλαπλές επιλογές customization για την εξωτερική οθόνη.

Τα Samsung Galaxy Z Flip4, Z Fold4 και Buds2 Pro είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από σήμερα, ενώ η επίσημη διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει από τις 26 Αυγούστου σε Ελλάδα και Κύπρο. Όσοι προ παραγγείλουν είτε το Samsung Galaxy Z Fold4, είτε το Samsung Galaxy Z Flip4 έως και τις 25 Αυγούστου 2022 37 , θα λάβουν δωρεάν ασφάλιση θραύσης οθόνης για 1 έτος μέσω της υπηρεσίας Samsung Protect. Η τιμή του Samsung Galaxy Z Flip4 ξεκινάει στη χώρα μας από τα €1149 και φτάνει έως και τα €1329. Η τιμή του Samsung Galaxy Z Fold4 ξεκινάει στη χώρα μας από τα €1899.

Samsung Galaxy Watch 5/5 Pro
Τα δύο νέα «έξυπνα» smartwatches της εταιρείας έρχονται με ενισχύσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Η Samsung προχώρησε σε ανασχεδιασμό της πλάτης για να δημιουργήσει μια πιο επίπεδη επιφάνεια που ακουμπάει καλύτερα στο χέρι, ενώ του ενσωμάτωσε και έναν νέο αισθητήρα υπέρυθρων για τα διάφορα δεδομένα υγείας. Το γυαλί της οθόνης του είναι πιο ανθεκτικό και στις δύο εκδόσεις (40mm/44mm), στις οποίες βρίσκουμε και καλύτερη μπαταρία.

Τα Samsung Galaxy Watch5 και Watch5 Pro είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία σε Ελλάδα και Κύπρο από σήμερα, με λιανική διαθεσιμότητα από τις 25 Αυγούστου. Όσοι επιλέξουν να πραγματοποιήσουν την προπαραγγελία οποιουδήποτε μοντέλου έως τις 25 Αυγούστου, θα λάβουν μαζί ως δώρο και τα ασύρματα ακουστικά Samsung Galaxy Buds Live 22 στην απόχρωση Onyx. Η τιμή λιανική τους για τη χώρα μας έχει οριστεί στα €299,90 για το Samsung Galaxy Watch 5 και στα €469,90 για το Samsung Galaxy Watch 5 Pro.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro
Τα νέα ακουστικά ήταν και αυτά μέρος του σημερινού show και φαίνεται πως η Samsung παρουσίασε ένα κορυφαίο μοντέλο. Υποστηρίζει Bluetooth 5.4, 24-bit audio, καλύτερη απομόνωση εξωτερικού θορύβου, ενώ είναι και 15% μικρότερα σε μέγεθος. Το πιο ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό είναι το Intelligent Voice Detect, το οποίο απενεργοποιεί το activenoise cancellation και χαμηλώνει την ένταση της μουσικής αν αναγνωρίσει ότι μιλάτε με κάποιον. Η τιμή τους για τη χώρα μας ορίστηκε στα €229,90.