Το Facebook καταγράφει για πρώτη φορά πτώση στα έσοδά του και τα προβλήματα συνεχίζονται

Το Facebook καταγράφει για πρώτη φορά πτώση στα έσοδά του και τα προβλήματα συνεχίζονται
Μετά την πτώση στο ενδιαφέρον των μικρότερων ηλικιών, οι κλυδωνισμοί ενισχύονται κι από αλλού.

Η… μηχανή που έφερνε στον αυτόματο έσοδα στην Meta αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα πέραν των ποσοστών στις μικρότερες ηλικίες, αφού μετά από 10 χρόνια με αύξηση των εσόδων, το Facebook καταγράφει για πρώτη φορά πτώση!

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε έσοδα της τάξης των 28.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 1% κάτω δηλαδή σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως και το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους θα συνεχιστεί με την πορεία προς τα κάτω να συνεχίζεται.

Τα συνολικά κέρδη της Meta έπεσαν 36% φτάνοντας στα 6.7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα προβλήματα φαίνεται πως έρχονται κυρίως από τον τομέα Reality Labs που είναι υπεύθυνο για το κομμάτι του Metaverse.

Σημαντικό πρόβλημα προέκυψε και από την επιλογή που δίνει πλέον η Apple στους κατόχους συσκευών της να μην επιτρέπουν στο Facebook App να καταγράφει τα δεδομένα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τους σερβίρει και τις κατάλληλες διαφημίσεις. Μόνο αυτή η κίνηση εκτιμάται πως κόστισε πέρσι στην Meta πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ τόνισε σε αναλυτές πως οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν πλέον πολύ περισσότερο περιεχόμενο από λογαριασμούς που δεν ακολουθούν, θέλοντας έτσι να προσεγγίσει και το σκεπτικό του TikTok που φαίνεται να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

Παρά την πτώση των οικονομικών αποτελεσμάτων, πάντως, το Facebook κατάφερε να αυξήσει τους ημερήσιους χρήστες του κατά 3%, φτάνοντας στα 1.97 δισεκατομμύρια λογαριασμούς, ενώ συνολική αύξηση 4% σημείωσε η Meta σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που έχει στην κατοχή της (Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp).

Πηγή εικόνας: techcrunch.com