Νεαρή μουσικός στην Κατερίνη καταγγέλλει σεξιστική επίθεση: «Δεν με άφησαν να ανέβω στη σκηνή επειδή φορούσα σορτς»

Newsroom
 Νεαρή μουσικός στην Κατερίνη καταγγέλλει σεξιστική επίθεση: «Δεν με άφησαν να ανέβω στη σκηνή επειδή φορούσα σορτς»
Καταγγελία για σεξιστική συμπεριφορά σε βάρος της από διοργανωτή εκδήλωσης στην Κατερίνη έκανε μια νεαρή μουσικός.

Η νεαρή μουσικός βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κατερίνη σε εκδήλωση, όπου επρόκειτο να παίξει μουσική.

«Ενώ είχα κάνει πρόβα ήχου, ενώ ανακοινώθηκε πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης το όνομα μου, στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου με κάλεσε ανακοινώνοντας μου ότι δεν μπορώ να ανέβω στη σκηνή να παίξω, εφόσον δεν άλλαζα ρούχα… επειδή φορούσα σορτσάκι», αναφέρει η μουσικός σε ανάρτησή της.

Μάλιστα επισημαίνει ότι ήταν η πρώτη φορά που της συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η ανάρτησή της

«Παρά τη θέληση μου, θα πρέπει να γνωστοποιήσω στους πολλούς φίλους και γνωστούς που με ρωτάνε, το λόγο για τον οποίο δεν εμφανίστηκα επί σκηνής, το βράδυ του Σαββάτου, στον Χορό της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Σας παραθέτω λοιπόν αυτούσια τα γεγονότα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Ενώ είχα κάνει πρόβα ήχου, ενώ ανακοινώθηκε πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης το όνομα μου, στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου με κάλεσε ανακοινώνοντας μου ότι δεν μπορώ να ανέβω στη σκηνή να παίξω, εφόσον δεν άλλαζα ρούχα… επειδή φορούσα σορτσάκι!!!!

Μη πιστεύοντας στα αυτιά μου…με πολύ ευγενικό τρόπο, του απάντησα ότι αυτό πρωτίστως με προσβάλλει ως άνθρωπο, ως γυναίκα… και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό που με τόσο «άκομψο» και «προσβλητικό» τρόπο μου ζήτησε μιας και ήμουν ευπρεπέστατα ντυμένη όπως δεκάδες άλλα νέα κορίτσια της ηλικίας μου που υπήρχαν στο Χορό !!!

Θεωρώντας ότι ήταν μια άτυχη στιγμή από πλευράς του, έκατσα στο τραπέζι μου, σκεπτόμενη αν η άποψη του αυτή έβρισκε σύμφωνα όλα τα μέλη του ΔΣ μεταξύ των οποίων υπάρχουν και γυναίκες...
Φανερά αναστατωμένη και στεναχωρημένη, βάναυσα προσβεβλημένη δεν έδωσα συνέχεια, σεβόμενη πρωτίστως τον κόσμο και το σωματείο που με κάλεσε και περίμενα την ώρα που θα εμφανιζόμουν.
Μάταια όμως...

Ενώ περνούσε η ώρα, μου ξανά ανακοινώθηκε ότι η απόφαση του Προέδρου να μην παίξω αν φοράω σορτσάκι είναι αμετάκλητη. Με λίγα λόγια μου έδειξαν την πόρτα της εξόδου…
Όταν δε τους ζήτησα να ανακοινώσουν από μικροφώνου το λόγο που δεν μου επιτρέπουν να ανέβω στη σκηνή, το αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Γιατί άραγε;

Αποχώρησα, μη δεχόμενη φυσικά να πληρωθώ ούτε ευρώ…ακόμη και για τα έξοδα που έκανα ερχόμενη από την Κοζάνη.
Κάτι τέτοιο μου συνέβη για πρώτη φορά στη ζωή μου και αδυνατώ ακόμη να κατανοήσω το σκεπτικό….

Θεωρώ ότι τέτοιου είδους αντιλήψεις και συμπεριφορές, είναι λυπηρό να υφίστανται εν έτη 2022 και δεν έχουν θέση στην κοινωνία, δεν έχουν θέση μέσα στους Συλλόγους μας, ο ρόλος των οποίων μάθαμε από μικρά παιδιά, ότι είναι πέραν όλων των άλλων, παιδαγωγικός για τα νέα παιδιά, για τους νέους ανθρώπους.

Εγώ θα συνεχίσω να πορεύομαι με γνώμονα αυτό που μου έμαθαν από μωρό, με γνώμονα την υπέρμετρη αγάπη για την ποντιακή μας μουσική παράδοση, έτσι όπως με γαλούχησε η γιαγιά μου και οι πρεσβύτεροι στο χωριό.

Θα συνεχίσω να έχω ως στάση ζωής το αξιακό περιβάλλον στο οποίο γαλουχήθηκα μέσα στην οικογένεια μου, που με δίδαξε να σέβομαι τη διαφορετικότητα στην άποψη, να σέβομαι τον άνθρωπο, να μην κρίνω επιφανειακά τους ανθρώπους με βάση την εξωτερική εμφάνιση, το «φαίνεσθαι» αλλά με βάση την ουσία, την αλήθεια.

Μάλλον ακόμη και η λέξη ήθος και ότι αυτή πρεσβεύει για κάποιους σήμερα είναι υποκειμενική και μεταφράζεται κατά το δοκούν…

Και το ήθος δεν απορρέει από τα «υφάσματα» και από το «θεαθήναι» αλλά από τη νοοτροπία, την αντίληψη, το σεβασμό και την καθαρή ψυχή.

Αυτή η λυπηρή παραφωνία του συγκεκριμένου κυρίου…ας είναι η τελευταία που θα έχει θέση μέσα στα υγιή μας ποντιακά σωματεία.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσες και όσους μου εκφράζουν μέσα από τα μηνύματα και τα τηλέφωνα τους τη συμπαράσταση τους.

Αυτό που έγινε στην Κατερίνη, δεν είναι τόσο προσβολή στο πρόσωπο μου, όσο προσβολή στον άνθρωπο, απαξίωση και προσβολή στο πρόσωπο της γυναίκας.

Από πλευράς μου, με συγχωρητικότητα και σεβασμό, κλείνει εδώ λοιπόν η θλιβερή αυτή παρένθεση.
Καλώς να ανταμώσουμε με υγεία και αγάπη στις επόμενες εκδηλώσεις».