Μια πρώτη ματιά στην απεικόνιση και την οπτική see-through του PS VR2 (pics/vid)

Μια πρώτη ματιά στην απεικόνιση και την οπτική see-through του PS VR2 (pics/vid)
Η Sony μιλάει ακόμη περισσότερο για τη νέα της κάσκα εικονικής πραγματικότητας.

Η Sony παρουσίασε για πρώτη φορά ένα μέρος του τρόπου που θα απεικονίζονται τα παιχνίδια του PS VR2, της νέας κάσκας εικονικής πραγματικότητας που έρχεται για το PS5.

Σε πρώτη φάση, η ιαπωνική εταιρεία έδειξε το See-Through View, έναν τρόπο που θα προσφέρει στους παίκτες για να έχουν εικόνα του περιβάλλοντός τους για να μπορούν πχ. να εντοπίσουν που είναι τα PS VR2 Sense Controllers που έχουν αφήσει πάνω σε ένα γραφείο.

PSVR

Ακόμη, αποκάλυψε ένα μέρος του μενού της κονσόλας που θα αφήνει στον παίκτη να κάνει κάποιες ρυθμίσεις (πχ. φωτεινότητα, δόνηση, μέγεθος οθόνης κτλ).

PSVR2

Η νέα πρόταση της Sony θα προσφέρει ακόμη και δυνατότητα μετάδοσης του σώματος του παίκτη, με μία απλή σύνδεση μιας PS5 HD κάμερας στην κονσόλα. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να δείξετε σε φίλους σας πως συμμετέχετε στη δράση και να τους αφήσετε να δουν τις αντιδράσεις σας.

Για να μην ξεφύγετε από το χώρο που έχετε για να κινείστε, το PS VR2 θα σας επιτρέπει (με τη χρήση σχετικών καμερών και των Sense Controllers) να σαρώσετε το δωμάτιό σας και να ορίσετε τον διαθέσιμο χώρο.

PSVR2

Τέλος, αποκαλύφθηκαν μερικές ακόμη πληροφορίες για το VR και το Cinematic Mode. Στο VR mode μπορείτε να έχετε οπτική 360 μοιρών σε ένα εικονικό περιβάλλον με 4000x2040 pixels HDR format (2000x2040 για κάθε μάτι) με ρυθμό ανανέωσης 90Hz/120Hz.

Στο Cinematic mode, οι παίκτες θα μπορούν να δουν το menu του PS5 σε όλα τα non-VR games, σαν να βρίσκονται σε μια οθόνη κινηματογράφου.

Εκεί, θα προσφέρεται ανάλυση 1920x1080 HDR με 24/60Hz και υποστήριξη έως και 120Hz.