Τι απαντά το «Ιπποκράτειο» για την καταγγελία της εγκύου

Newsroom
Τι απαντά το «Ιπποκράτειο» για την καταγγελία της εγκύου
Το «Ιπποκράτειο» απάντησε στις καταγγελίες του ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη ότι η ετοιμόγεννη πήγε εκεί αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία.

Tο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση και απαντά στα δημοσιεύματα σχετικά με την καταγγελία γυναίκας η οποία ήταν έγκυος και την έδιωξαν, επειδή σε μισή ώρα έληγε η εφημερία.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το παιδί... μέχρι να μεταβεί στο «Παπαγεωργίου» και να γίνουν τα απαραίτητα.

Το νοσοκομείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της».

Αναλυτικά, το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης επισημαίνει:

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικού, και των ανακριβών στοιχείων που σ΄ αυτά αναφέρονται, από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19. Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της. Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία».