Επέλαση της κακοκαιρίας: «Παρέλυσε» η Σκύρος, θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (vid)

Newsroom
Επέλαση της κακοκαιρίας: «Παρέλυσε» η Σκύρος, θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (vid)
Κατέρρευσαν γέφυρες και δρόμοι κόπηκαν στα δύο στην Σκύρο λόγω της κακοκαιρίας.

Το έντονο κύμα της κακοκαιρίας έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, από τo απόγευμα του Σαββάτου (9/7), με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους.

Τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν ιδιαίτερα την Σκύρο, με μεγάλη ένταση και διάρκεια, έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών συμβάντων σε πολλά σημεία του νησιού και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει ήδη συνδράμει στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο δήμαρχος Σκύρου κ. Νίκος Μαυρίκος έχει ήδη αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα.