Sony WX-1000XM5: Το καλό γίνεται καλύτερο (vid)

Sony WX-1000XM5: Το καλό γίνεται καλύτερο (vid)
Τα φετινά ασύρματα ακουστικά εξουδετέρωσης θορύβου έρχονται με περισσότερες βελτιώσεις.

Η Sony έχει μακρά παράδοση στο χώρο του ήχου και των ακουστικών και με τη σειρά WH-1000XM έχει πετύχει διάνα για τους φίλους της μουσικής και των multimedia. Τα φετινά ακουστικά είναι τα WX-1000XM5 και ξεχωρίζουν για πάρα πολλούς λόγους, ακόμη και πέραν των χαρακτηριστικών.

Το πρώτο και σημαντικότερο που βλέπει κανείς με το που τα παίρνει στα χέρια του είναι η διαφορά στο σχεδιασμό. Η στεφάνη είναι πιο λεπτή, ενώ και το σημείο επαφής με τα δύο ηχεία είναι πιο λεπτό και πιο μοντέρνο. Παρά τις όποιες αλλαγές πάντως, τα ακουστικά ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό τους από την πρώτη στιγμή που θα τα πάρετε στα χέρια σας.

Ανοίγοντας την πολυτελή θήκη μεταφοράς, αυτό που βλέπει κανείς αμέσως είναι πως φέτος δεν έχουμε σχεδιασμό που επιτρέπει την εξοικονόμηση χώρου. Τα ακουστικά δεν διπλώνουν και αν και πιο λεπτά, τοποθετούνται και πιάνουν μεγαλύτερο χώρο. Στο εσωτερικό της έχουμε χώρο και για την τοποθέτηση καλωδίων που κουμπώνει μαγνητικά.

Βελτιώσεις έχουμε συνολικά στα μαξιλαράκια που είναι πλέον πιο άνετα και εφαρμόζουν άριστα στα αυτιά του χρήστη, ενώ το συνολικό βάρος του σετ φτάνει στα 250 γραμμάρια. Τις όποιες εντολές μπορείτε να τις δώσετε μέσα από μια επιφάνεια αφής που υπάρχει στο δεξί ακουστικό, ενώ στο ίδιο σημείο υπάρχει και η θύρα φόρτισης (που είναι τύπου USB-C) και κάποια από τα μικρόφωνα. Στην άλλη πλευρά βρίσκουμε την υποδοχή για τα καλώδια jack 3.5mm, αλλά και το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και σύζευξης μέσω τεχνολογίας Bluetooth και ένα για την επιλογή προφίλ απομόνωσης εξωτερικού θορύβου.

Οι περισσότερες λειτουργίες ενεργοποιούνται με το σχετικό Headphones Connect app σε Android και iOS, ενώ από εκεί υποστηρίζονται και οι σχετικές διαδικασίες αναβάθμισης (μία τακτική που μας έχει συνηθίσει η Sony στα εν λόγω ακουστικά της και που κατά καιρούς έχει βελτιώσει αρκετά τη λειτουργία τους).

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία τους, τα νέα ακουστικά προσφέρουν έως και 40 ώρες με απενεργοποιημένο το ANC ή τις 30 ώρες με τη λειτουργία αυτή στο On. Φορτίζουν πλήρως σε 3,5 ώρες, ενώ με 3 λεπτά στο ρεύμα μπορούν να λειτουργήσουν έως και για 3 ώρες ή με 10 λεπτά στο ρεύμα για 5 ώρες.

Συνολικά, τα Sony WX-1000XM5 είναι το επόμενο βήμα στη γνωστή σειρά ασύρματων ακουστικών και προσφέρουν ακόμη περισσότερα τόσο σε επίπεδο ήχου όσο και σε απομόνωσης από τους εξωτερικούς θορύβους. Μοναδικό παράπονο το γεγονός ότι δεν διπλώνουν και πως με τη θήκη απαιτούν περισσότερο χώρο στο σακίδιο πλάτης μας. Αλλά και πάλι….