Ανοιχτός ο δρόμος επιστροφής Γιουβέντους και Serie A στη σειρά FIFA / EA Sports FC

Ανοιχτός ο δρόμος επιστροφής Γιουβέντους και Serie A στη σειρά FIFA / EA Sports FC
Τέλος στην αποκλειστική συνεργασία με την Konami για το PES / eFootball.

H αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας που είχαν υπογράψει Γιουβέντους και Serie A με την Konami για τα ποδοσφαιρικά videogames PES/eFootball έφτασε στο τέλος της και ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Goal αναφέρει πως δεν θα συνεχιστεί.

Η Γιουβέντους είχε προχωρήσει σε ένα σημαντικό deal που έδινε στην Konami τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί αποκλειστικά το όνομα, την εμφάνιση και το γήπεδό της στα παιχνίδια PES/eFootball και έτσι η EA Sports την είχε αντικαταστήσει στο δικό της με την φανταστική ομάδα Piemonte Calcio.

Ωστόσο, με την εξέλιξη που είχε η νέα απόπειρα της ιαπωνικής εταιρείας, φαίνεται πως οι υπεύθυνοι του ιταλικού συλλόγου δεν έμειναν ικανοποιημένοι και έτσι δεν δηλώνουν πρόθυμοι να συνεχίζουν μαζί της.

Κάπως έτσι ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για επιστροφή της Γιούβε στη σειρά FIFA και ίσως και οι εξελίξεις προλάβουν και το FIFA 23 που κυκλοφορεί φέτος τον Σεπτέμβριο και θα αποκαλυφθεί πλήρως τις επόμενες μέρες.

Η EA Sports διατηρεί ακόμη και σήμερα μια τεράστια συλλογή (πάνω από 700) ομάδων και πρωταθλημάτων με τις επίσημες άδειές τους για το παιχνίδι, ενώ από το ιταλικό πρωτάθλημα παραμένουν στο PES/eFootball μόνο οι Νάπολι, Λάτσιο, Ρόμα και Αταλάντα.

Πληροφορίες για το ιταλικό πρωτάθλημα συνολικότερα δεν έχουν γίνει γνωστές και ίσως τις επόμενες μέρες γίνουμε σοφότεροι επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται πως το φετινό game της EA Sports είναι το τελευταίο που θα κυκλοφορήσει με το όνομα της FIFA στον τίτλο της, καθώς από του χρόνου το παιχνίδι μετονομάζεται σε EA Sports FC.