Επίσημο: Η σειρά videogames FIFA μετονομάζεται σε EA Sports FC (vid)

Επίσημο: Η σειρά videogames FIFA μετονομάζεται σε EA Sports FC (vid)
Τέλος και επίσημα η αναφορά της FIFA στον τίτλο των games.

Το είπε και το έκανε η EA, αφού ανακοίνωσε επίσημα πως η σειρά FIFA μετονομάζεται σε EA Sports FC μετά και την κυκλοφορία του FIFA 22.

Η συνεργασία ανάμεσα σε EA Sports και FIFA λήγει (μετά από 30 χρόνια) τον φετινό Νοέμβριο και έτσι το νεότερο παιχνίδι θα είναι το τελευταίο που θα φέρει στον τίτλο του το όνομα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η επίσημη αλλαγή ονόματος της σειράς θα γίνει τον Ιούλιο του 2023, όταν δηλαδή θα έχει κλείσει ο κύκλος προώθησης του FIFA 22 και θα ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία για το επόμενο παιχνίδι της σειράς.

Η EA αναφέρει πως με την νέα αυτή σελίδα, τα παιχνίδια θα μπορούν να προσφέρουν περισσότερες καινοτομίες και αλλαγές. Ο γενικός διευθυντής της EA Sports, Cam Weber, σημειώνει σε ένα εκτενές blog post πως η σειρά θα διατηρήσει τα δικαιώματα για πάνω από 19.000 παίκτες, πάνω από 700 ομάδες, πάνω από 100 στάδια και πάνω από 30 πρωταθλήματα, ενώ στην σχετική ανάρτηση υπάρχουν και μηνύματα υποστήριξης από την Premier League, τη LaLiga, την Bundesliga και την UEFA.

Παράλληλα έγιναν κάποιες πρώτες ανακοινώσεις και για το FIFA 22, το οποίο θα κυκλοφορήσει με περισσότερα modes, περισσότερα χαρακτηριστικά, περιεχόμενο από το Παγκόσμιο Κύπελλο και πιο πλούσιο ρόστερ ομάδων και πρωταθλημάτων από οποιοδήποτε άλλο της σειράς.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές ήρθε όταν η FIFA απαίτησε αρκετά πιο υψηλό αντίτιμο για τη συνέχεια της συνεργασίας τους και συγκεκριμένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια για κάθε τετραετία.