Τρομακτικό βίντεο από την Ιορδανία: Έσπασε κιβώτιο με τοξικό αέριο σε πλοίο (vid)

Newsroom
Τρομακτικό βίντεο από την Ιορδανία: Έσπασε κιβώτιο με τοξικό αέριο σε πλοίο (vid)
Δέκα νεκροί και τουλάχιστον 251 τραυματίες από διαρροή τοξικού αερίου στο λιμάνι της Άκαμπα.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Ιορδανία και τουλάχιστον 251 τραυματίστηκαν αφού μια δεξαμενή ανατράπηκε στο λιμάνι της Άκαμπα, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει ένα τοξικό αέριο, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

«Ο απολογισμός ανέρχεται σε δέκα νεκρούς και περισσότερους από 251 τραυματίες», ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών Φαϊσάλ αλ Σουμπούλ.

Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ασφαλείας ανέφερε ότι η δεξαμενή, που ήταν γεμάτη με «τοξικό αέριο», ανατράπηκε κατά τη μεταφορά της.

Άλλοι αξιωματούχοι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν ότι επρόκειτο για ένα εμπορευματοκιβώτιο που έπεσε από ένα πλοίο, γεγονός που οδήγησε στην εκκένωση της νότιας ζώνης του λιμανιού.

Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Μπισέρ αλ Χασάουνεχ και ο υπουργός Εσωτερικών Μάζεν Αλ Φαράγια, πήγαν στο σημείο σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Mamlaka.

Η Άκαμπα, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας, από το οποίο περνούν τα περισσότερα προϊόντα που εισάγονται ή εξάγονται από το βασίλειο.