Πόλεμος στην Ουκρανία: Χτυπήθηκε κτίριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κίεβο (vid)

Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Χτυπήθηκε κτίριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κίεβο (vid)
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, το σύνολο των υπαλλήλων της Πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους.

Συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι στο κέντρο του Κιέβου έπληξαν οι ρωσικοί πύραυλοι. Το συγκρότημα κατοικιών χτυπήθηκε νωρίς σήμερα (26/6) και τουλάχιστον 4 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Από την πυραυλική επίθεση χτυπήθηκε κτίριο πλησίον της κατοικίας υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Το σύνολο των υπαλλήλων της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) στο Κίεβο, μισή ώρα αφότου ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικής άμυνας στην ουκρανική πρωτεύουσα. «Μετά τον βομβαρδισμό του εχθρού, πυρκαγιά ξέσπασε σε εννιαώροφο κτίριο», ανέφερε παράλληλα η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.

Ένα 7χρονο κοριτσάκι διασώθηκε από τα ερείπια, πρόσθεσε ο δήμαρχος. «Είναι ζωντανή» είπε και «τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν τώρα να σώσουν τη μαμά της», συνέχισε. Ομάδα του AFP που μετέβη εκεί, είδε τους τρεις τελευταίους ορόφους του κτιρίου να φλέγονται και το κλιμακοστάσιό του να έχει καταστραφεί τελείως, ενώ η αστυνομία απέκλεισε την συνοικία. «Πύραυλος καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή του Κιέβου, τα θραύσματά του έπεσαν σε χωριό», σημείωσε επίσης σε μήνυμά του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα.

Το νέο ρωσικό πλήγμα στην ουκρανική πρωτεύουσα σημειώθηκε μερικές ώρες πριν από την έναρξη της τριήμερης συνόδου κορυφής των χωρών της G7 στη νότια Γερμανία, όπου θα συζητηθεί το θέμα της Ουκρανίας και την ώρα που η Ρωσία σημειώνει προόδους στην κατάκτηση του Ντονμπάς. Η ετήσια συνάντηση των ηγετών της Ομάδας των Επτά ανεπτυγμένων κρατών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, άρχισε σήμερα στις 13:00 ώρα Ελλάδος στις Βαυαρικές Άλπεις.