vivo Y33s: To budget smartphone που δείχνει premium

vivo Y33s: To budget smartphone που δείχνει premium
Το νέο οικονομικό smartphone της εταιρείας, είναι εδώ.

H vivo έχει ρίξει ήδη αρκετά προϊόντα στην αγορά και η Ελλάδα είναι από τις χώρες που τα υποδέχονται μαζικά τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά τις αρκετές ώρες που περάσαμε με τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας, ήρθε η ώρα για άλλη μια οικονομική πρόταση, το vivo Y33s. Το τηλέφωνο ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό του και δύσκολα καταλαβαίνει κανείς από το πρώτο βλέμμα πως πρόκειται για μια πρόταση στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς.

Στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται η ίδια η συσκευή, ένας φορτιστής και το καλώδιο USB Type-C του, ενσύρματα ακουστικά με υποδοχή mini-jack, αλλά και μια μαλακή διάφανη θήκη προστασίας για να την περάσετε άμεσα στο τηλέφωνό σας με το που το αγοράσετε. Ο σχεδιασμός του θυμίζει αρκετά τα πιο ακριβά μοντέλα, αν και στο χέρι είναι εμφανώς ελαφρύτερο (182 γραμμάρια) και θα το καταλάβετε αρκετά γρήγορα.

Στο δεξί μέρος βρίσκουμε το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης που φέρει και τον μηχανισμό σάρωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και το αντίστοιχο rocker για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Στο επάνω μέρος βρίσκεται η υποδοχή της κάρτας SIM και στο κάτω η υποδοχή για το καλώδιο φόρτισης.

Η οθόνη του τηλεφώνου είναι Full HD+ (ανάλυσης 2408x1080 pixels), τεχνολογίας IPS LCD και με διαγώνιο 6.58 ιντσών, αλλά και υποστήριξη capacitive multi-touch. Ο budget χαρακτήρας του έχει οδηγήσει τον κατασκευαστή στο να προσφέρει μόνο επιλογή για 60Hz refresh rate και ίσως και εδώ να χρειαζόταν το κάτι παραπάνω.

Από πλευράς επεξεργαστή, το vivo Y33s έρχεται με το MediaTek Helio G80 chipset, με 8GB+4GB Extended RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Όπως είναι λογικό, δεν θα πρέπει να περιμένετε υψηλές επιδόσεις σε πολύ απαιτητικά παιχνίδια, αλλά οτιδήποτε εντάσσεται στην κατηγορία casual θα το απολαύσετε και με το παραπάνω.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, η vivo έχει ενσωματώσει έναν κεντρικό αισθητήρα 50MP, έναν 2MP αισθητήρα βάθους και έναν 2MP macro. Οι επιδόσεις τους με το φως της ημέρας κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά όπως είναι λογικό μην περιμένετε πολλά στη νυχτερινή φωτογράφιση.

Η selfie camera έχει αισθητήρα 16MP και καταφέρνει να καταγράψει ικανοποιητικό επίπεδο πληροφορίας για τηλέφωνο της κατηγορίας. Κάτι που έχει εξίσου ενδιαφέρον στο τηλέφωνο είναι η μπαταρία του, με την διαχείριση που γίνεται να είναι αρκετά καλή και να μπορεί να σας βγάλει έως και 2 μέρες κλασικής χρήσης με μία μόλις φόρτιση (που διαρκεί λίγο παραπάνω από 2 ώρες).

Η πολύ καλή κατασκευή του, ο premium σχεδιασμός του, αλλά -κυρίως- η τιμή του θα το κάνουν αντικείμενο συζήτησης στην αγορά των smartphones και σίγουρα έχουμε να κάνουμε με ένα τηλέφωνο που θα το βρείτε μπροστά σας αρκετές φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.