Βρέθηκε η 16χρονη Γεωργία: Την είχαν χτυπήσει, την είχαν απαγάγει από το Δαφνί

Newsroom
Βρέθηκε η 16χρονη Γεωργία: Την είχαν χτυπήσει, την είχαν απαγάγει από το Δαφνί
Οι λεπτομέρειες για την εξαφάνιση της 16χρονης Γεωργίας για την οποία είχε κινητοποιηθεί και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Απίστευτες λεπτομέρειες για την εξαφάνιση της 16χρονης Γεωργίας, έφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Σωτήρης Βαβαρούτας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις έξι».

Θυμίζουμε πως η νεαρή κοπέλα είχε εξαφανιστεί από το δωμάτιο του πρώτου ορόφου του ψυχιατρικού νοσοκομείου στο Δαφνί, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, αλλά ευτυχώς βρέθηκε γρήγορα από τις αρχές.

Το χρονικό

Το κουβάρι της υπόθεσης όμως πάει πολύ πίσω, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια είχε νοσηλευτεί και σε άλλα ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ είχε κάνει ακόμα και απόπειρα αυτοκτονίας, όμως κανένα νοσηλευτικό κατάστημα δεν της έδωσε την σημασία που έπρεπε, με αποτέλεσμα το κορίτσι να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία.

Κάποια στιγμή όμως έμπλεξε με έναν άνδρα Ρομά, όμως όταν προχωρούσαν σε σχετικές καταγγελίες, καθώς έφευγε από το σπίτι και εξαφανιζόταν, στο τέλος πως αν συνεχίσουν να πηγαίνουν θα πάνε κατηγορούμενοι για παραμέληση ανηλίκου.

Μία από τις φορές που επέστρεψε σπίτι της, το παιδί γύρισε χτυπημένο και μαύρο από το ξύλο, λέγοντας πως ο συγκεκριμένος άνδρας την είχε χτυπήσει δύο φορές. Έγινε η σχετική μήνυση, αλλά όταν την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο, άλλαξε την κατάθεσή της, λέγοντας πως της είχε επιτεθεί ένας άνδρας από την Αλβανία.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να δώσει εντολή να κρατηθεί ψευδή μήνυση, ενώ οι γονείς κατάφεραν και πήραν μια εισαγγελική παραγγελία ώστε να νοσηλευτεί η 16χρονη σε κάποια ψυχιατρικό ίδρυμα ώστε να εξεταστεί.

Η μητέρα επικοινώνησε με το ίδρυμα και τους είπε τα πάντα για το παιδί της. Τους μίλησε και για τους Ρομά, καθώς φοβόταν πως θα την ακολουθούσαν ακόμα κι εκεί. Ο γιατρός που μίλησε με την μητέρα της είπε πως έχει ήδη φτάσει μια ομάδα και πως βρίσκονται εκτός ιδρύματος. Ο ίδιος την καθησύχασε λέγοντας της να μην ανησυχεί, καθώς η μικρή βρίσκεται σε ασφαλές σημείο στον 1όροφο.

Μετά από λίγες ώρες οι Ρόμα βρήκαν τον τρόπο να κόψουν τα κάγκελα του δωματίου της μικρής και να την αρπάξουν χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό.