Live your myth in Greece: Ζευγάρι από το Λονδίνο νοίκιασε σκάφος, αλλά έσπασε το κλειδί και έμειναν μεσοπέλαγα (vid)

Newsroom
Το χειρότερο ήταν πως ο άντρας δεν ξέρει κολύμπι οπότε η κοπέλα είχε αγχωθεί διπλά.

Σε δυσάρεστη και παρ΄ ολίγο περιπετειώδη εμπειρία εξελίχθηκε η ιδέα ενός ζευγαριού από το Λονδίνο στη Ρόδο. Η Λία Γουόρθινγκτον και ο Φρανκ Κουόφι νοίκιασαν ένα ταχύπλοο στις διακοπές τους στο ελληνικό νησί, για να γυρίσουν λίγο.

Την ώρα όμως που βρίσκονταν μεσοπέλαγα και δίπλα σε ένα βραχώδες σημείο μόνοι, χωρίς κάποιο άλλο σκάφος κοντά τους, έσπασε το κλειδί μέσα στη μίζα. Όπως θα δείτε και στο video που ανέβασαν στο TikTok, το κλειδί σχεδόν ολόκληρο έχει κοπεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βάλουν μπροστά το σκάφος για να γυρίσουν πίσω.

Η Γουόρθινγκτον μίλησε μάλιστα στο Deadline News, όταν έγινε γνωστή η ιστορία τους στη Ρόδο μέσω του TikTok λέγοντας: «Κουνιόμασταν λίγο περισσότερο και το σκάφος έπλεε μακριά επειδή δεν είχαμε κατεβάσει την άγκυρα. Συν τοις άλλοις, ο φίλος μου δεν ξέρει κολύμπι, οπότε είχε αγχωθεί».

Συμπλήρωσε δε: «Οι άνθρωποι που μας νοίκιασαν το σκάφος έπρεπε να μας δώσουν τον αριθμό τηλεφώνου τους, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να στείλουν ένα σκάφος διάσωσης ή κάποιον να έρθει να μας σώσει, αλλά πρέπει να βιάζονταν και ξέχασαν να μας δώσουν τον αριθμό πριν φύγουμε».

Πως εν τέλει τα κατάφεραν; Ο Κουόφι έκανε προσπάθειες να γυρίσει με το σπασμένο κλειδί τη μίζα και εν τέλει πήρε μπροστά το σκάφος και επέστρεψαν στη Ρόδο. Το ζευγάρι σημείωσε μάλιστα ότι οι ιδιοκτήτες του σκάφους δεν τους χρέωσαν για το σπασμένο κλειδί.