Αστεροειδής μεγαλύτερος από το Empire State Building κατευθύνεται προς τη Γη

Newsroom
Αστεροειδής μεγαλύτερος από το Empire State Building κατευθύνεται προς τη Γη
Είναι ψηλότερος από το επιβλητικό Empire State Building και είναι συγκρίσιμος με το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Περνάει από δίπλα μας την Κυριακή 15 Μαΐου.

Παρασκευή και 13 και σιγά που τα νέα θα ήταν καλά και δεν θα είχαμε καμία περίεργη είδηση. Αστεροειδής λοιπόν, μεγαλύτερος από το Empire State Building κατευθύνεται προς τη γη, ωστόσο μην βάζετε εικόνες… αποκάλυψης με το μυαλό σας, καθώς όπως εξηγούν οι ειδικοί θα περάσει αρκετά μακριά, οπότε δεν πρόκειται να προκαλέσει κανένα κακό.

2

Ο γιγαντιαίος διαστημικός βράχος - γνωστός ως 388945 (2008 TZ3) - έχει ταξινομηθεί στην κατηγορία των ως «δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών» λόγω της σχετικής εγγύτητάς του, την ώρα που θα περνά από τον πλανήτη μας.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) παρακολουθεί τον αστεροειδή και προβλέπει ότι η πλησιέστερη προσέγγισή του με τη Γη θα γίνει την Κυριακή, 15 Μαΐου. Οι ειδικοί πρόσθεσαν πως έχει ύψος περίπου 1.608 πόδια, ψηλότερο από τα 1.454 πόδια του Empire State Building και είναι συγκρίσιμος με το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

2

Πάνβτως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βράχος περνάει από τον πλανήτη, καθώς περιφέρεται γύρω από τον ήλιο κάθε 732 ημέρες. Πριν από δύο χρόνια, πέρασε δίπλα από τη Γη σε απόσταση περίπου 2,75 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, αλλά δεν προβλέπεται να πλησιάσει ξανά τόσο κοντά μέχρι τον Μάιο του 2163!