Τυφλός θανατοποινίτης ζήτησε το τελευταίο γεύμα του να είναι από fast food: Αναλυτικά η παραγγελία

Newsroom
Η υπεράσπισή του ανέφερε πως έπασχε από σχιζοφρένεια και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί αποφασίστηκε να θανατωθεί.

Μπορεί να πέρασαν 4 δεκαετίες από το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε, ωστόσο θανατοποινίτης, εκτελέστηκε στις 11 Μαΐου σε φυλακή της Αριζόνα, με το τελευταίο του γεύμα μάλιστα να είναι απλό και από fast food.

Ο λόγος για τον Κλάρενς Ντίξον, ο οποίος εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση, έχοντας καταδικαστεί για τη δολοφονία (το 1978) της φοιτήτριας Ντιάνα Μποουντόιν, η οποία ήταν μόλις 21 ετών τότε. Αυτή ήταν η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη στον πολιτεία της Αριζόνα από το 2014.

Παρά το γεγονός, ότι ο Ντίξον είχε σκοτώσει την Μποουντόιν το μακρινό 1978, μόλις το 2008 βρέθηκαν νέα στοιχεία dna που αποδείκνυαν την ενοχή του, ενώ ήδη εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για σεξουαλική επίθεση, για την οποία καταδικάστηκε το 1985.

Η αδερφή του θύματος είπε μετά την εκτέλεση του φονιά: «Οι γονείς μας δεν ήθελαν τίποτα περισσότερο από το να δουν τελικά δικαιοσύνη για την Ντίνα. Δυστυχώς και οι δύο απεβίωσαν πριν επιβληθεί η τιμωρία».

Όπως συμβαίνει με κάθε θανατοποινίτη, ο Ντίξον είχε δικαίωμα να επιλέξει το τελευταίο του γεύμα το βράδυ πριν από την εκτέλεσή του και η «Mirror» ανέφερε ότι επέλεξε ένα KFC, μισό ποτήρι παγωτό φράουλα και ένα μπουκάλι νερό.

Ο Ντίξον - στον οποίο δόθηκε η επιλογή μεταξύ θανατηφόρας ένεσης και θαλάμου τοξικού αερίου – ήταν τυφλός και έπασχε από σχιζοφρένεια και όπως είπε η υπεράσπισή του, «δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί θανατώθηκε». Ένας δικαστής της Αριζόνα όμως έκρινε ότι ο Ντίξον ήταν ακόμα αρκετά λογικός για να καταλάβει γιατί τον σκότωναν.

Η Mirror σημειώνει ότι υπάρχουν 112 άτομα τα οποία θα εκτελεστούν στην Αριζόνα, ωστόσο η πολιτεία δυσκολεύεται να αποκτήσει τα φάρμακα που απαιτούνται για την εκτέλεση, καθώς οι εταιρείες, όλο και περισσότερο εμποδίζουν τη χρήση των προϊόντων τους γι αυτόν τον σκοπό.

Ο Ντίξον ήταν ο έκτος άνθρωπος που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ φέτος και σύμφωνα με τον Τρόι Χέιντεν, παρουσιαστή ειδήσεων του Fox, η εκτέλεσή του κύλησε ομαλά.