Ο Firefox φτάνει στην έκδοση 100 και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά

Ο Firefox φτάνει στην έκδοση 100 και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά
Η Mozilla έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις για τον browser που…έπιασε τριψήφιο αριθμό έκδοσης!

Η Mozilla συνεχίζει να ενισχύει τις λειτουργίες του Firefox browser και να τον ενημερώνει και πλέον φτάσαμε στην έκδοση 100.

Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε την διάθεση της νέας version με ένα σχετικό blog, όπου και τονίζει τις αλλαγές που έρχονται σε υπολογιστές και φορητές συσκευές.

Η πιο βασική για την έκδοση του προγράμματος σε υπολογιστές desktop είναι η υποστήριξη υποτίτλων στο picture-in-picture mode.

Κάτι τέτοιο θα βελτιώσει αρκετά την προβολή περιεχομένου για όσους έχουν προβλήματα ακοής, αλλά και όσους βρίσκονται σε χώρο που δεν μπορούν να ανεβάσουν την ένταση ή να χρησιμοποιήσουν ακουστικά.

Οι υπότιτλοι θα υποστηρίζονται αρχικά σε YouTube, Netflix και Prime Video, αλλά και sites που χρησιμοποιούν το WebVTT format (όπως το Twitter).

Το πρόγραμμα υποστηρίζει πλέον πάνω από 100 γλώσσες και στην πρώτη έναρξή του θα ρωτάει τον χρήστη αν θέλει να γυρίσει αυτόματα στη γλώσσα που είναι ρυθμισμένο το λειτουργικό του.

Παράλληλα, αυξάνονται οι χώρες που υποστηρίζεται η αυτόματη συμπλήρωση στοιχείων πιστωτικής κάρτας.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση του Android, υπάρχει πλέον ένα HTTPS-only mode, ενώ σε όλες τις εκδόσεις για φορητές συσκευές θα υπάρχουν νέα wallpapers.

Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο θα είναι η ομαδοποίηση των ιστοσελίδων που έχει επισκεφθεί ο χρήστης (στο ιστορικό του), αλλά και η απενεργοποίηση καρτελών που δεν έχουν ανοιχτεί για 14 μέρες.