Xiaomi 12 Pro: Με βελτιώσεις και στόχο την κορυφή

Παύλος Παπαπαύλου
Xiaomi 12 Pro: Με βελτιώσεις και στόχο την κορυφή
Η Xiaomi ρίχνει στην αγορά την νέα της ναυαρχίδα που αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις.

Η αγορά των high-end smartphones μπορεί να μην είναι η πιο εμπορική στην Ελλάδα, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε ολοένα και πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες. Το Xiaomi 12 Pro είναι το κορυφαίο μοντέλο στη φετινή σειρά της γνωστής εταιρείας και μετά την πρώτη μας γνωριμία στο πρόσφατο ταξίδι του Gazzetta στη Βιέννη, ήρθε η ώρα να μεταφέρουμε και μερικές εντυπώσεις μετά από πολυήμερη χρήση του.

Το τηλέφωνο κοστίζει περί τα 1099 ευρώ και ξεκινώντας από το design του, βλέπουμε μια εξαιρετική εικόνα σε όλα τα επίπεδα. Το τηλέφωνο δείχνει πολυτελές από τη στιγμή που θα ανοίξετε την συσκευασία του, μέχρι και που θα το πιάσετε στα χέρια σας και θα το δουλέψετε για μερικές ημέρες. Στο πίσω μέρος συναντάμε Gorilla Glass Victus για τα της προστασίας, ενώ ξεχωρίζει και το τμήμα με τις κάμερες που έχει κάθετη διάταξη και φέρει όλους τους φακούς και το flash.

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 6.73 ιντσών και αποτελείται από ένα Super AMOLED panel με πιστοποίηση για Dolby Vision, κάτι που το κάνει ένα από τα λίγα μοντέλα της αγοράς με αυτά τα δεδομένα. Η ανάλυση της εικόνας που υποστηρίζει είναι 3200x1440 pixels και φέρει και ένα αρκετά διαδεδομένο -πλέον- χαρακτηριστικό, αυτό του μεταβαλλόμενου ρυθμού ανανέωσης που φτάνει από τα 10Hz έως και τα 120Hz.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόσο την πολύ καλή απόδοση εκεί που υπάρχει ανάγκη, έως και την χαμηλότερη επίδοση όταν δεν απαιτείται κάτι εξαιρετικό στην οθόνη (πχ. στο σερφάρισμα στο διαδίκτυο) που οδηγεί και σε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Εξαιρετικά τα πηγαίνει και στα της φωτεινότητας, αφού το panel φτάνει τα 1000nits σε όλη την επιφάνειά του, κάνοντάς το ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση ακόμη και κάτω από έντονη ηλιακή ακτινοβολία.

Μεγάλη δουλειά έχει γίνει στο τηλέφωνο και στα των καμερών. Ο κεντρικός αισθητήρας της Sony (IMX707) προσφέρει ανάλυση 50MP με ένα εξαιρετικά μεγάλο φυσικό μέγεθος και με αποτέλεσμα μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε σήμερα σε smartphone στις υψηλές κατηγορίες. Πολύ καλά τα πηγαίνει και στη νύχτα, με το Night mode να είναι ενισχυμένο και να συνδυάζει λήψεις για να δώσει στο χρήστη το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για όσους αντιλαμβάνονται τη χρήση που γίνεται από έναν κάτοχο high-end smartphone αλλά και το πόση ενέργεια απαιτείται από το σύγχρονο chipset και τους σχετικούς αισθητήρες, το Xiaomi 12 Pro μπορεί να βγάλει μια ολόκληρη μέρα. Αλλά και αν δεν τα καταφέρει, η υπερ-ταχεία φόρτιση 120W μπορεί να γεμίσει τη μπαταρία του σε μόλις 18 λεπτά! Μάλιστα, με τον έξυπνο μηχανισμό φόρτισης που φέρει, μπορεί να αναγνωρίσει τις συνθήκες και να προσαρμόσει ανάλογα το ρυθμό που παρέχει ενέργεια στο τηλέφωνο.

Το Xiaomi 12 Pro είναι ένα κορυφαίο smartphone και αποδεικνύει πως η κατασκευάστρια εταιρεία έκανε μεγάλα βήματα προς τα μπροστά από τα προηγούμενα τηλέφωνά της. Η οθόνη, η κάμερα και ο σχεδιασμό του είναι ξεκάθαρα στην premium κατηγορία, ενώ και η ταχεία φόρτιση θα δώσει άμεση λύση σε όποιο ζήτημα προκύψει.