Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αρνήθηκε να βάλει μάσκα σε πτήση της Lufthansa και τον κατέβασαν

Newsroom
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης, Έντρι Φούγκα, δεν διέψευσε το συμβάν, αλλά υποστήριξε ότι «ο Ράμα προκλήθηκε από το προσωπικό του αεροπλάνου».

Ένταση προκάλεσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε πτήση της Lufthansa, Φρανκφούρτη - Ντιτρόιτ, καθώς σύμφωνα με γερμανικά μέσα, αρνήθηκε να φορέσει μάσκα, με αποτέλεσμα να τον κατεβάσουν από το αεροπλάνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού αερομεταφορέα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, Κάρστεν Σπορ, τάχθηκε υπέρ του προσωπικού του αεροπλάνου που αποφάσισε να απομακρύνει τον Αλβανό πρωθυπουργό από το αεροσκάφος, καθώς «αρνήθηκε επανειλημμένα να φορέσει προστατευτική μάσκα στο αεροσκάφος».

Το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" ανέφερε ότι «η ομοσπονδιακή αστυνομία συνόδευσε τον Αλβανό πρωθυπουργό εκτός αεροσκάφους μετά από διαμάχη για τη μάσκα» και συνεχίζει: «Ο Έντι Ράμα προκάλεσε σκάνδαλο, κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς δεν ήθελε να φορέσει μάσκα. Όταν και ο πιλότος απέτυχε να επιλύσει τη διαμάχη, ήρθε η αστυνομία».

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021 στην πτήση Φρανκφούρτη – Ντιτρόιτ, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της αλβανικής κυβέρνησης, Έντρι Φούγκα, δεν διέψευσε το συμβάν, αλλά με ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι «ο Ράμα προκλήθηκε από το προσωπικό του αεροπλάνου και ότι η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη».