Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικός στο Μίσιγκαν σκοτώνει αφροαμερικανό (vid)

Newsroom
Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικός στο Μίσιγκαν σκοτώνει αφροαμερικανό (vid)
Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ αφροαμερικανό.

Ένα σοκαριστικό βίντεο έχει έρθει στην δημοσιότητα από ένα περιστατικό που σημειώθηκε στις 4 Απριλίου στο Μίσικγκαν των ΗΠΑ. Σε αυτό φαίνεται ένας αστυνομικός να είναι πάνω στην πλάτη ενός αφροαμερικανού, ο οποίος παρόλο που προβάλλει αντίσταση, είναι ακινητοποιημένος. Τότε ο αστυνομικός αντί να του περάσει χειροπέδες, βγάζει το όπλο και τον εκτελεί εν ψυχρώ.

Τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα τραβήχτηκαν από την κάμερα που έχει το περιπολικό, από αυτή που είχε πάνω του ο αστυνομικός και από μια κάμερα ασφαλείας που είχε τοποθετήσει ένας γείτονας.

Σε αυτά φαίνεται ο αφροαμερικανός να βγαίνει από το αυτοκίνητο του, αφού τον σταμάτησαν για έλεγχο οι αστυνομικοί, και να ρωτά «τι έκανα;» την ώρα που ο αστυνομικός του ζητά επίμονα το δίπλωμά του και του ζητά να επιστρέψει στο όχημά του.

Ο αφροαμερικανός φαίνεται να υπακούει στις εντολές του αστυνομικού, αλλά μετά κλείνει την πόρτα του οδηγού και προσπαθεί να αποχωρήσει από το σημείο, προβάλλοντας αντίσταση στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες. Έπειτα από ένα σύντομο κυνηγητό ο αφροαμερικανός και ο αστυνομικός πέφτουν κάτω στο χορτάρι και φαίνεται να παλεύουν καθώς ο αφροαμερικανός προσπαθεί να αποσπάσει το τέιζερ του αστυνομικού.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη (13/4) στο κέντρο του Γκραντ Ράπιντς, μια πόλη στο Μίσιγκαν με περίπου 200.000 κατοίκους. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «black lives matter» και φώναζαν «καμία δικαιοσύνη, καμία ειρήνη».