Σύντομα και πληροφορίες για τις τιμές των διοδίων στα Google Maps

Παύλος Παπαπαύλου
Σύντομα και πληροφορίες για τις τιμές των διοδίων στα Google Maps
Η αμερικανική εταιρεία εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τις πληροφορίες προς τους οδηγούς.

Σημαντική αναβάθμιση έρχεται στα Google Maps, καθώς η Google έχει βάλει στα πλάνα της να κάνει το λογισμικό τον απόλυτο βοηθό στην οδήγηση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως στο άμεσο μέλλον οι οδηγοί θα μπορούν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το κόστος των διοδίων που θα κληθούν να πληρώσουν σε μια διαδρομή που έχουν σχεδιάσει, έτσι ώστε να ξέρουν τις τους περιμένει.

Στην παρούσα φάση, οι Google Maps ενημερώνουν απλά αν υπάρχουν διόδια στη βασική διαδρομή ή σε κάποια από τις εναλλακτικές. Από τον επόμενο μήνα, πάνω από 2000 διαδρομές σε ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία και Ινδονησία θα προσφέρουν και πληροφορίες για το σχετικό αντίτιμο, καθώς και τους πιθανούς τρόπους πληρωμής (πχ. κάρτα, μετρητά, ePass).

Μέσα στις διαθέσιμες επιλογές των χαρτών θα υπάρχει και αυτή για αποφυγή κάθε μορφής διοδίου, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να εξοικονομήσει χρήματα, θα έχει εικόνα του αν υπάρχει τέτοια επιλογή και τι θα του κοστίσει σε έξτρα χιλιόμετρα και ώρα οδήγησης.

Τέλος, η εταιρεία θέλει σύντομα να προσφέρει και σχετικές ενδείξεις για τις τοποθεσίες των φαναριών, αλλά και άλλα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος.