Επέστρεψε στις φορητές συσκευές το πρώτο παιχνίδι Angry Birds (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Επέστρεψε στις φορητές συσκευές το πρώτο παιχνίδι Angry Birds (vid)
Μετά την απομάκρυνσή του από την Rovio λόγω παλαιότητας.

Το θρυλικό Angry Birds της Rovio επέστρεψε στα ηλεκτρονικά καταστήματα της Apple και της Google μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας.

Η Rovio εξήγησε με αναλυτική της ανάρτηση πέρσι το καλοκαίρι πως το αποσύρει (μαζί με άλλα παλαιότερα games) λόγω του ότι η μηχανή γραφικών του και οι μηχανισμοί του γενικότερα ήταν «παλιάς σχολής», τη στιγμή που η τεχνολογία κάνει γρήγορα βήματα προς τα μπροστά.

Ακόμη, ανέφερε πως το Angry Birds και άλλα παλιότερα παιχνίδια δεν θα ήταν πλέον συμβατά με τις νεότερες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων και έτσι τα αφαίρεσε από τις σχετικές λίστες των App Store και Google Play Store.

Φαίνεται πως το κοινό επιζητούσε το πρώτο Angry Birds έντονα και έτσι η εταιρεία το έφτιαξε ξανά από την αρχή με τη μηχανή Unity για να είναι απόλυτα συμβατό και με τα νέα τηλέφωνα.

Η νέα έκδοση του παιχνιδιού ονομάζεται Rovio Classics: Angry Birds και μπορείτε να την αποκτήσετε με €0,99, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν περιλαμβάνει έξτρα περιεχόμενο για αγορά μέσα από το ίδιο το app.