Συνελήφθη στο Λας Βέγκας ο γιος του Λιακουνάκου: Φέρεται να έκλεψε Bitcoin 500.000 δολαρίων

Newsroom
Συνελήφθη στο Λας Βέγκας ο γιος του Λιακουνάκου: Φέρεται να έκλεψε Bitcoin 500.000 δολαρίων
Σε απάτη με bitcoin ύψους 500.000 δολαρίων στις ΗΠΑ φέρεται να εμπλέκεται ο Φίλιππος Λιακουνάκος.

Ο 23χρονος Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του Θωμά και της Νατάσας Λιακουνάκου, συνελήφθη στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, της Las Vegas reviewjournal, ήταν παίκτης πόκερ και κατηγορείται για απάτη με έμπορο κρυπτονομισμάτων σε Bitcoin.

Η καταγγελία για την υπόθεση έγινε τον Νοέμβριο του 2020 από το θύμα και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 23χρονος κατηγορείται ότι μέσω μίας περίπλοκης απάτης έκλεψε από έμπορο κτυπτονομισμάτων το συγκεκριμένο ποσό.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα της Las Vegas reviewjournal:

«Ένας 23χρονος άνδρας κατηγορείται στο Λας Βέγκας για μια πολύπλοκη απάτη με bitcoin, σύμφωνα με τις αρχές, με την οποία απέσπασε έως και 500.000 δολάρια από έναν αρχάριο επενδυτή κρυπτονομισμάτων. Ο Φίλιππος Λιακουνάκος κρατήθηκε τη Δευτέρα στο Κέντρο Κράτησης της κομητείας Clark με την κατηγορία της κλοπής ποσού άνω των 100.000 δολαρίων, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα άλλου ατόμου για την πρόκληση οικονομικής ζημίας και της παράνομης κακουργηματικής πράξης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μεταφορά δεδομένων υπολογιστή.

Ο τόπος διαμονής του Λιακουνάκου δεν αναφέρεται στα αστυνομικά αρχεία, αλλά στο ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση, οι Αρχές τον αναγνώρισαν με τη βοήθεια μιας ταυτότητας της πολιτείας της Φλόριντα.

Ένας ντετέκτιβ της αστυνομίας του Λας Βέγκας έγραψε στο ένταλμα σύλληψης για τον Λιακουνάκο ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου έχει κρατηθεί κρυφό από την αστυνομία, ενημέρωσε το Κέντρο Καταγγελιών για Εγκλήματα Διαδικτύου τον Νοέμβριο του 2020 ότι έπεσε θύμα απάτης με bitcoin.
Το θύμα είπε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένας συνεργάτης του που γνώριζε μέσω του Telegram και ότι συμφώνησαν σε μια συναλλαγή σε bitcoin.

Στη συνέχεια, το θύμα μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία περιλάμβαναν 50.000 δολάρια για αμοιβή του πωλητή, στον συνεργάτη του, σε αντάλλαγμα χρημάτων.
Αλλά την επόμενη ημέρα, όταν επικοινώνησε με τον συνεργάτη του για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για το τι του έλεγε το θύμα και το θύμα έμαθε ότι είχε στείλει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που υποδυόταν τον επιχειρηματικό συνεργάτη.

Τον Δεκέμβριο, το θύμα επικοινώνησε με την αστυνομία για να πει ότι ο απατεώνας είχε επικοινωνήσει ξανά μαζί του μέσω Telegram στο πλαίσιο μιας προτεινόμενης συναλλαγής bitcoin ύψους 999.900 δολαρίων. Το θύμα έλαβε ένα email από τον απατεώνα και αυτό με τη σειρά του επέτρεψε στην αστυνομία να βγάλει διάφορα εντάλματα έρευνας, που τελικά οδήγησαν τους ντετέκτιβ στην έκδοση του εντάλματος για τον Λιακουνάκο».

Ποιος είναι ο πατέρας του 23χρονου, Θωμάς Λιακουνάκος

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είναι Έλληνας επιχειρηματίας, ιδρυτής του Ομίλου Axon και Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Euromedica. Είναι παντρεμένος με τη Νατάσα Κατσαρού και έχει 5 παιδιά.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2015, κατηγορούμενος για υπόθεση χρηματισμού Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων από υπεράκτια (offshore) εταιρεία ονόματι Interaction, η οποία φέρεται να του ανήκει κατά τα συμπεράσματα της ανακριτικής αρχής.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται, αφορά την αγορά πολεμικών αεροσκαφών του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από την σουηδική εταιρεία Ericsson, την οποία εκπροσωπούσε στην Ελλάδα η εταιρεία AXON του Θ. Λιακουνάκου.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την εξάωρη απολογία του στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη.

Αφέθηκε ελεύθερος μετά από έξι μήνες, τον Απρίλιο του 2016, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο οποίο είχε προσφύγει, έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλλει, κρίνοντας ως καταχρηστική την προσωρινή του κράτηση