5 αυτονόητα πράγματα που μέχρι χθες δεν ήταν αυτονόητα

Newsroom
5 αυτονόητα πράγματα που μέχρι χθες δεν ήταν αυτονόητα
Από την απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους εστίασης μέχρι την απελευθέρωση της ομιλίας σε όλα τα δίκτυα από το F2G.

Πόσο πιο ωραία θα ήταν για όλους ο κόσμος να λειτουργούσε με βάση του τι θεωρείται αυτονόητο. Να μην χρειαζόταν, δηλαδή, να εξηγούμε τα πάντα. Να καταλαβαίναμε όλοι εξαρχής -λες και κάποιος μας είχε τοποθετήσει ένα σχετικό τσιπάκι στο μαιευτήριο- ότι σαν την Χαλκιδική δεν έχει, ότι ο ανανάς δεν ταιριάζει στην πίτσα, ότι η Γη είναι στρογγυλή. Θα γλιτώναμε σάλιο, φαιά ουσία και ανούσιες διαφωνίες. Αντ΄αυτού, η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από πράγματα που πηγαίνουν κόντρα στο αυτονόητο.

......

Ας αφήσουμε, όμως, στην άκρη τα παράπονα. Δεν θα μετατραπούν έτσι τα μη αυτονόητα σε αυτονόητα. Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουμε είναι να μιμηθούμε αυτούς που το έχουν πετύχει. Αυτούς που πράττουν όντως τα αυτονόητα, όπως κάνει το F2G το οποίο γυρίζει σελίδα στην επικοινωνία φέρνοντας τη νέα εποχή στην καρτοκινητή.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε 5 αυτονόητα πράγματα που μέχρι χθες δεν θεωρούνταν αυτονόητα και να πάρουμε έμπνευση από αυτά:

-Η χρήση του VAR

......

Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, αν και εδώ και δεκαετίες είχαμε τα μέσα, στο ποδόσφαιρο μέχρι πολύ πρόσφατα δεν γινόταν η χρήση του VAR. Ομάδες κατακτούσαν κύπελλα και πρωταθλήματα χωρίς να το αξίζουν και αντιστοίχως ομάδες στερούνταν τίτλων που τόσο είχαν κοπιάσει για να κατακτήσουν.

Με τη χρήση του VAR δεν εξαλείφτηκε η αδικία από το ποδόσφαιρο. Ωστόσο περιορίστηκε σε πάρα πολύ σημαντικό βαθμό. Έμεινε δηλαδή σε ένα τόσο μικρό ποσοστό που αποτελεί απλώς το αλατοπίπερο ώστε να μην είναι το αγαπημένο μας άθλημα εντελώς αποστειρωμένο.

-Τo F2G

......

Άλλο ένα κλασικό παράδειγμα της καθημερινότητας στο οποίο μέχρι χθες δεν συνέβαιναν τα αυτονόητα, είναι αυτό της επικοινωνίας. Η WIND, όμως, ήρθε για να το αλλάξει. Πώς; Απελευθερώνοντας την επικοινωνία σε όλα τα δίκτυα!

Η απόλυτη ελευθερία στους χρήστες της καρτοκινητής είναι πλέον γεγονός καθως το F2G προσφέρει απεριόριστη ομιλία προς όλα τα δίκτυα με τα UNLIMITED TALK προγράμματα, τα οποία μπορείς να τα αποκτήσεις άνετα, γρήγορα και ψηφιακά.

Μπορείς να παραγγείλεις online τη νέα F2G sim και να την ενεργοποιήσεις άμεσα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου, να τραβήξεις μια selfie, να ανεβάσεις την ταυτότητά σου και είσαι έτοιμος!

-Η απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εστίασης

......

Εδώ και δεκαετίες υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες που αποδεικνύουν ότι το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία μας. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι πολύ πρόσφατα επιτρεπόταν σε καφέ, εστιατόρια, μπαρ και λοιπούς χώρους διασκέδασης.

Με την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εστίασης μπορέσαμε να αναπνεύσουμε ξανά χωρίς να φοβόμαστε τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.

-Η ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου

.

Θυμάστε που για χρόνια χρειαζόταν να συνωστιζόμαστε σε ουρές στα ΚΕΠ προκειμένου να πάρουμε το γνήσιο της υπογραφής σε δεκάδες έγγραφα; Ρητορική η ερώτηση, αφού όλοι έχουμε αποκτήσει τραύματα από τέτοιους είδους αναμονές.

Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά εδώ και περίπου δύο τρία χρόνια με την ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου που μπορείς να κατεβάσεις από τον υπολογιστή ή το smartphone σου, οι σχετικές ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

-Η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση

......

Μπορεί η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση να μπήκαν στη ζωή μας με μια αρνητική αφορμή, όπως ήταν η COVID-19, ωστόσο μας έδωσαν την ευκαιρία για το αυτονόητο. Να έχουμε πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην εργασία το 2022 χωρίς να χρειάζεται να βγούμε από το σπίτι μας.

Με γνώμονα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να κάνουμε και μεις τα αυτονόητα στην καθημερινότητά μας. Μια καλή αρχή μπορεί να γίνει από την επικοινωνία μας με τον υπόλοιπο κόσμο αξιοποιώντας το F2G.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε και επισήμως τα αυτονόητα.