Samsung Galaxy S21 FE: Από fans για fans

Παύλος Παπαπαύλου
Samsung Galaxy S21 FE: Από fans για fans
H νέα και πιο προσιτή ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας είναι εδώ.

Μπορεί οι σειρές Samsung Galaxy S21 και Samsung Galaxy S22 να κυριαρχούν τον τελευταίο χρόνο, αλλά η κυκλοφορία του S20 Fan Edition έκανε την κορεατική εταιρεία να επανέλθει και φέτος με ένα ανάλογο μοντέλο. Το Samsung Galaxy S21 FE είναι ουσιαστικά η πιο προσιτή λύση για όσους θέλουν την περσινή ναυαρχίδα του γνωστού κατασκευαστή, με κάποιες υποχωρήσεις στα των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Το τηλέφωνο θυμίζει ξεκάθαρα τα μοντέλα Samsung Galaxy S21 με πάχος 7.9 χιλιοστά, σώμα από αλουμίνιο, πλαστική πλάτη και βάρος κάτω από τα 180 γραμμάρια. Το Gorilla Glass Victus προστατεύει την οθόνη, ενώ το μοντέλο είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη κατά το IP68. Στην πλάτη του βρίσκουμε τους φακούς των καμερών με την ίδια κάθετη διάταξη, ενώ για τις selfie υπάρχει μια σχετική οπή στην οθόνη στο κεντρικό επάνω μέρος. Η συσκευή φορτίζει με καλώδιο USB Type-C, δέχεται κάρτες microSD, ενώ στο κάτω μέρος ξεχωρίζουν και τα στερεοφωνικά ηχεία.

Η οθόνη του είναι FHD+ Dynamic AMOLED 2x στις 6.4 ίντσες, με ανάλυση 2340x1080 pixels και ρυθμό ανανέωσης που αγγίζει τα 120Hz όταν χρειαστεί. Για τους φαν του multimedia περιεχομένου, η οθόνη είναι συμβατή με το HDR10+, άρα υποστηρίζει και την απεικόνιση με τη σχετική αντίθεση για το συμβατό περιεχόμενο. Σε ό,τι αφορά τον επεξεργαστή έχουμε τον Samsung Exynos 2100 στην «καρδιά» του τηλεφώνου, με υποστήριξη για 5G.

H ισχύς του είναι αρκετά μεγάλη για το κοινό, στο οποίο απευθύνεται και ως εκ τούτου θα μπορείτε να κάνετε μαζί του τα πάντα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα 6GB μνήμης LPDDR5. O αποθηκευτικός χώρος ξεκινάει στην πιο απλή έκδοση από τα 128GB και φτάνει έως και τα 256GB, ενώ το λειτουργικό που φέρει είναι το Android 12 με το One UI 4.

Η τριπλή κάμερά του στο πίσω μέρος μπορεί να καλύψει ακόμη και τις απαιτήσεις ενός vlogger, καθώς πέραν των τεχνικών δυνατοτήτων των φακών, υπάρχει και η ενίσχυση του αποτελέσματος από την τεχνητή νοημοσύνη. Δυνατότητα εγγραφής video σε ανάλυση 4Κ υπάρχει (στα 30 και 60 fps), καθώς και στα 1080p σε 30 fps και μάλιστα συνδυαστικά.

Η τιμή του κοντά στα 700 ευρώ είναι σίγουρα σημαντική για να προσεγγίσει η Samsung νέα κοινά και κόσμο που δεν μπορεί να δαπανήσει τα 1000+ ευρώ που ζητούν πλέον οι νεότερες ναυαρχίδες και σίγουρα μόνο θετική μπορεί να κριθεί μια τέτοια κίνηση, βάζοντας ακόμη περισσότερο κόσμο στο οικοσύστημα της εταιρείας.