Πουλάει «τρέλα» Ρωσίδα διπλωμάτης: «Πείτε μας πότε θα εισβάλλουμε γιατί έχω να προγραμματίσω και διακοπές»

Newsroom
Πουλάει «τρέλα» Ρωσίδα διπλωμάτης: «Πείτε μας πότε θα εισβάλλουμε γιατί έχω να προγραμματίσω και διακοπές»
Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας έγραψε: «Αίτημα προς τα αμερικανικά και τα βρετανικά μέσα παραπληροφόρησης… Ανακοινώστε το χρονοδιάγραμμα των «εισβολών» μας γιατί θα ήθελα να προγραμματίσω διακοπές».

Σε… τρελίτσα και τις ειρωνείες επιδίδονται Ρώσοι αξιωματούχοι αναφορικά με την απειλή που νιώθει η Ουκρανία. Τα σχόλια, για αποκυήματα φαντασίας της Δύσης συνεχίζονται, καθώς η Ρωσία έκανε απλά ασκήσεις και δεν συγκέντρωσε περιμετρικά της Ουκρανίας 100.000 στρατιώτες για εισβολή, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, ειρωνεύτηκε λέγοντας, να ανακοινώσουν τα παραπληροφοριακά κέντρα της Δύσης, πότε οι Ρώσοι θα κάνουν εισβολή για να προγραμματίσει τις διακοπές της.

«Αίτημα προς τα αμερικανικά και τα βρετανικά μέσα παραπληροφόρησης… Ανακοινώστε το χρονοδιάγραμμα των «εισβολών» μας για τον ερχόμενο χρόνο, γιατί θα ήθελα να προγραμματίσω διακοπές», σάρκασε στο Telegram η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας.

Σε αυτό το μοτίβο κινούνται και τα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, που φιλοξενούν ειρωνικούς τίτλους, «απαντώντας» έτσι στις πληροφορίες που είχε η CIA, ότι σήμερα, 16 Φεβρουαρίου (ή μετά το τέλος των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων) η Ρωσία θα εκδήλωνε την εισβολής της.

Τονίζονταν βέβαια, πως η αναφορά μιας συγκεκριμένης ημερομηνίας, μπορεί να αποτελούσε μέρος μιας ρωσικής προσπάθειας παραπληροφόρησης.

«Η νύχτα πέρασε όπως συνήθως. Κοιμηθήκαμε ειρηνικά. Το πρωί αρχίσαμε την ημέρα ήρεμα και επαγγελματικά», σχολίασε στωικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενες επαφές με ξένες χώρες στη διάρκεια της νύχτας, απάντησε: «Δεν συνηθίζουμε να ερχόμαστε σε επαφή με ξένες χώρες τη νύχτα».