Ηλεκτρικό σκούτερ παίρνει παραμάζωμα 11χρονο έξω από παγωτατζίδικο (vid)

Newsroom
Ηλεκτρικό σκούτερ παίρνει παραμάζωμα 11χρονο έξω από παγωτατζίδικο (vid)
Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Μελβούρνη, η οποία μόλις την 1η Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε στους δρόμους δοκιμαστικά 1.500 ηλεκτρονικά σκούτερ Lime και Neuron.

Σε πολλές χώρες, τα ηλεκτρικά σκούτερ, τείνουν να εξελιχθούν σε «κατάρα», καθώς οι αναβάτες τους πηγαίνουν από τα πεζοδρόμια και πολλές φορές τα ατυχήματα δεν λείπουν.

Όπως συνέβη με τον Leon, ο οποίος ενώ έπαιζε ανέμελα με τη φίλη του, βγαίνοντας από το κατάστημα με τα παγωτά, τον χτύπησε ένα ηλεκτρικό σκούτερ.

«Ήταν τόσο τρομακτικό, ειδικά για ένα νεαρό παιδί σαν εμένα. Δεν είδα καν το σκούτερ να έρχεται. Απλώς συνέβη τυχαία πίσω μου», είπε ο Leon στο Channel 9.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Μελβούρνη, η οποία μόλις την 1η Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε στους δρόμους δοκιμαστικά 1.500 ηλεκτρονικά σκούτερ Lime και Neuron. Η δοκιμή θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα παραταθεί αν τα αποτελέσματα είναι τα ιδεατά που περιμένουν.

Τα «micro-mobility» έχουν μέγιστη ταχύτητα 20 km/h και επιτρέπονται μόνο σε κοινόχρηστα μονοπάτια, ποδηλατόδρομους και δρόμους χαμηλής ταχύτητας. Δεν προορίζονται όμως να κινούνται πάνω σε πεζοδρόμια όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις και έγινε και στην περίπτωση του Leon.

«Οι αναβάτες πρέπει να τηρούν τους περισσότερους από τους ίδιους κανόνες με τους ποδηλάτες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κράνους και της επιβράδυνσης για να δώσουν τη θέση τους σε πεζούς σε κοινόχρηστα μονοπάτια» αναφέρει η εταιρεία.