H Meta ξεκαθαρίζει πως δεν θα κλείσει Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Παύλος Παπαπαύλου
H Meta ξεκαθαρίζει πως δεν θα κλείσει Facebook και Instagram στην Ευρώπη
Η εταιρεία παίρνει θέση για το ζήτημα των τελευταίων ημερών και δίνει απαντήσεις.

Μετά το σάλο των τελευταίων ημερών πως η Meta απειλεί να αφήσει την Ευρώπη χωρίς τις υπηρεσίες σε δημοφιλείς πλατφόρμες όπως τα Facebook και Instagram, η εταιρεία πήρε θέση και σημειώνει πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η Meta δεν θέλει να απειλήσει πως θα φύγει από την Ευρώπη λόγω της αβεβαιότητας που φέρνουν οι μηχανισμοί επεξεργασίας δεδομένων στην Αμερική.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει πως οφείλει να ενημερώσει τους μετόχους της για το ρίσκο που υπάρχει με τα σημερινά δεδομένα και πως η ίδια βρίσκεται σε μια ομάδα 70 εταιρειών (από διάφορους χώρους) που αναγκάζονται να λειτουργήσουν με αυτό.

«Η διακίνηση των δεδομένων εντός του πλανήτη είναι σημαντική για την καθημερινότητά μας. Με τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων από το 2015 υπάρχει μια κατάσταση που ταράζεται συνεχώς και κυρίως όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στις σχετικές νομοθεσίες των δύο ηπείρων. Θέλουμε να τηρούνται οι κανονισμοί για τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών και να προστατεύονται και οι ίδιοι, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να λειτουργεί και το διαδίκτυο όπως ήταν φτιαγμένο από την αρχή, χωρίς σύνορα», αναφέρει η ανακοίνωσή της χαρακτηριστικά.