Ο CEO του Airbnb μένει πλέον σε… Airbnb: Θα αλλάζει πόλη κάθε δυο εβδομάδες

Newsroom
Ο CEO του Airbnb μένει πλέον σε… Airbnb: Θα αλλάζει πόλη κάθε δυο εβδομάδες
Ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση περικλείεται σε μία μόνο λέξη: Τηλεργασία!

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος και συνιδρυτής της πλατφόρμας Airbnb Brian Chesky ανακοίνωσε πως πλέον θα μένει σε σπίτια Airbnb. Σπίτια ή διαμερίσματα που μπορεί να βρει κανείς μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα και να μείνει αντί σε ξενοδοχείο.

Την απόφαση αυτή επίσημος φαίνεται να την πήρε μετά από την πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία του για την καθιέρωση του remote working ως βασικού εργασιακού μοντέλου, της τηλεργασίας με λίγα λόγια.

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Ξεκινώντας από σήμερα, θα ζω σε Airbnb. Θα ζω σε διαφορετική πόλη κάθε δύο εβδομάδες» ανέφερε αρχικά λέγοντας πως ξεκινάει τη διαμονή του από την Ατλάντα.

Εξηγεί πως η πανδημία πρόσφερε μια ευκαιρία με την τηλεργασία για ταξίδια, καθώς όποιος μπορεί «στήνει» το «γραφείο» του σε διαφορετική πόλη, ενώ αναλύει πως η εξ' αποστάσεως εργασία, είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα της Airbnb.
Το τρίτο τρίμηνο του 2021 τα κέρδη της εταιρείας άγγιξαν τα 2.2 δις. δολάρια. Ένα ποσό 36% υψηλότερο από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Η περιουσία του Chesky σύμφωνα με το Forbes φτάνει τα 12.6 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον 168ο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο.