HUAWEI Watch GT 3: Το smartwatch της νέας εποχής

Παύλος Παπαπαύλου
HUAWEI Watch GT 3: Το smartwatch της νέας εποχής
Η HUAWEI ρίχνει στην αγορά το νέο της «έξυπνο» ρολόι με μοντέρνο σχεδιασμό και πολλές λειτουργίες.

Η HUAWEI έχει κάνει πολλά και σημαντικά βήματα στην αγορά των smartwatches και τα «έξυπνα» ρολόγια της είναι ένα από τα οχήματα προώθησης του λειτουργικού Harmony’s. Το HUAWEI Watch GT 3 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μαζί με το HUAWEI Nova 9 smartphone στο ειδικό event που έγινε στη Βιέννη και πλέον μπαίνει σε αντίστροφη μέτρηση για κυκλοφορία και στην αγορά.

Ας δούμε λίγο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του
Βάρος: 42.6 γρ (46mm), 35 γρ. (42mm)
Οθόνη: 1.43 ίντσες AMOLED (46mm), 1.32 ίντσες AMOLED (42mm)
Προστασία οθόνης: Corning Gorilla Glass 3
Ανάλυση: 466x466 pixels
Διάρκεια μπαταρίας: Έως 14 ημέρες (46mm), έως 7 ημέρες (42mm)
Φόρτιση μπαταρίας: Σε λιγότερο από 2 ώρες
Ασύρματη επικοινωνία: Bluetooth 5.2
Μνήμη: 4GB
Αποθηκευτικός χώρος: 32MB RAM
NFC: Υποστηρίζεται
Συμβατότητα με λειτουργικά: Android 6.0 ή νεότερη έκδοση, iOS 9.0 ή νεότερη έκδοση

Η σειρά GT έχει εμπνευστεί από την αυτοκινητοβιομηχανία (GT: Gran Turismo) και τα γρήγορα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούν μοναδικό σχεδιασμό και επιδόσεις. Γι’ αυτό το λόγο και το HUAWEI Watch GT 3 είναι σχεδιασμένο από ατσάλι και είναι και ανθεκτικό σε ζέστη και κρύο από τις δύο πλευρές. Κυκλοφορεί σε δύο μοντέλα, ένα στα 46mm και ένα στα 42mm, απευθυνόμενο σε διαφορετικούς χρήστες.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που έχουν τεθεί όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορούν τα σύγχρονα smartwatches είναι η διάρκεια της μπαταρίας και η ανάγκη χρήσης ενός φορτιστή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η HUAWEI σχεδίασε ειδικά το νέο μοντέλο για να μπορεί να προσφέρει έως και 14 ημέρες χρήσης (στην έκδοση των 46mm) και να συνοδεύει το χρήστη είτε στην καθημερινότητά του, είτε και στην άσκηση.

Το HUAWEI Watch GT 3 υποστηρίζει τη νέα τεχνολογία TruSeen 5.0+ με πολλαπλούς αισθητήρες για να καταγράφει όσο το δυνατόν καλύτερα τα δεδομένα του χρήστη, να απομονώνει το εξωτερικό φως, ενώ και ο κυκλικός σχεδιασμός είναι ειδικά προσαρμοσμένος στο πίσω τμήμα του για να κάθεται άνετα στο χέρι.

Βελτιώσεις έχουμε και στην οθόνη, όπου το γυαλί είναι τέτοιο που προσφέρει την καλύτερη δυνατή οπτική στις ενδείξεις υπό οποιαδήποτε γωνία. Η ανάλυση του ρολογιού στο μεγάλο μέγεθος φτάνει στα 466x466 pixels με πυκνότητα 326ppi (στο 42mm η πυκνότητα ανεβαίνει στα 352 ppi). Για την ακρίβεια της καταγραφής σημείου που βρίσκεται ο χρήστης, το νέο μοντέλο υποστηρίζει πολλαπλά συστήματα εντοπισμού, ενώ μπορούν να μοιραστούν εύκολα και μέσα από το HUAWEI Health App που εγκαθίσταται στη συσκευή του χρήστη.

Με τους νέους μηχανισμούς και αισθητήρες, οι καρδιακοί παλμοί καταγράφονται σε 24ωρη βάση με μεγάλη ακρίβεια, ενώ η συσκευή μετράει ακόμη το ρυθμό αναπνοής στον ύπνο και την ποιότητά του γενικότερα. Για τους λάτρεις της άσκησης, το HUAWEI Watch GT 3 έχει αρκετές ασκήσεις που μπορεί να καταγράψει, ενώ υποστηρίζει και πολλές σχετικές υπενθυμίσεις που αφορούν στην υγεία και την ευεξία.

Η κυκλοφορία των νέων ρολογιών έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2021 και οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει.