Καθησυχάζει η πρόεδρος του Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου για την παραλλαγή «Όμικρον»: «Ήπια ασθένεια, δεν έχει ανιχνευθεί σε εμβολιασμένους»!

Newsroom
Καθησυχάζει η πρόεδρος του Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου για την παραλλαγή «Όμικρον»: «Ήπια ασθένεια, δεν έχει ανιχνευθεί σε εμβολιασμένους»!
Η Angelique Coetzee ανέφερε οι ασθενείς έχουν πόνο στους μύες, κόπωση και για 1-2 μέρες δεν αισθάνονται καλά. Δεν υφίστανται απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Μπορεί να έχουν ελαφρύ βήχα.

Την ώρα που μία-μία οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν επιβεβαιωμένα κρούσματα από τη νέα παραλλαγή κορονοϊού, την «Όμικρον» και στην Ελλάδα πέντε ναυτικοί που ήρθαν από χώρες της Αφρικής μπήκαν σε προληπτική καραντίνα, η πρόεδρος του Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου εμφανίζεται καθησυχαστική.

Η Angelique Coetzee ανέφερε λοιπόν ότι «η νέα παραλλαγή του κορονοϊού «Όμικρον» έχει ως αποτέλεσμα μια ήπια ασθένεια, χωρίς εμφανή συμπτώματα».

Συμπληρώνει δε πως «Τα συμπτώματα είναι πόνος στους μύες και κούραση. Οι ασθενείς για μια ή δύο μέρες δεν αισθάνονται καλά. Μέχρι στιγμής, έχουμε εντοπίσει ότι όσοι έχουν μολυνθεί, δεν υφίστανται απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Μπορεί να έχουν ελαφρύ βήχα».

Επιπλέον, στη Νότια Αφρική τα νοσοκομεία δεν έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά από ασθενείς με την παραλλαγή «Όμικρον» και το νέο στέλεχος δεν έχει ανιχνευθεί σε εμβολιασμένα άτομα. «Γνωρίζουμε ότι όσοι εμβολιάστηκαν από άλλες χώρες που μολύνθηκαν ήταν ήπιοι ή ασυμπτωματικοί».

Τα μη εμβολιασμένα άτομα στη Ν. Αφρική αποτελούν το 65% των νοσηλειών αυτή τη στιγμή. Όμως, μόλις το 35% είναι μερικώς εμβολιασμένο (μία δόση).